Connect with us

technokrata

Behálózva – Nők és a net

Kütyük

Behálózva – Nők és a net

Könyvbemutatóval egybekötött sajtótájékoztatót tartott a MINők, a Magyar Internetezõ Nők egyesülete 2002. június 7-én, pénteken délelõtt 10 órakor a Castro Bistro és Internet kávézóban.

A ˝Behálózva – Nõk és a net˝ címû könyv a MINõk Kiskönyvtár elsõ kötete, a MINõk, a Magyar Internetezõ Nõk Egyesülete kiadásában jelent meg az Ünnepi Könyvhétre.

A sajtótájékoztatón Csapó Ida, a MINõk Egyesülete elnöke, a könyv egyik szerkesztõje elmondta, hogy 2001 õszén két témában írt ki egyesületük pályázatot. Internetezõ nõket kértek meg arra, hogy írják le, hogyan hálózódtak be: hogyan lettek számítógép- és internethasználók, illetve mi a legemlékezetesebb internetes történetük. Már a pályázat meghirdetésekor gondoltak arra, hogy a pályamûvekbõl könyvet készítenek elsõsorban azoknak a nõknek, akik még nem használják az Internetet, de a kacérkodnak már a Világhálóra való csatlakozás gondolatával. A könyv Kanada Budapesti Nagykövetsége támogatásával készült el.

A „Behálóza – Net és a nõk˝ címû könyv egyes fejezetei a novellaszerû, hangulatos, megkapó pályázatokra épültek. A mintegy húsz, közlésre került pályázatot egy-egy témakör köré csoportosították – például: internetes kapcsolatok, számítógép és az ember, munka, tanulás, család, internetszerelem, idõsek az Interneten stb. A fejezetek tartalmaznak az adott témához kapcsolódóan interjúkat, illetve a pályázatokat kiegészítették további internetes információkkal.

Ahogy annak idején a pályázat elbírálását a MINõk szakértõi gárdája, lelkes tagjai végezték, ugyanígy készült el belõle a könyv is, felhasználva az egyesült szellemi potenciálját.

A ˝Behálózva – Nõk és a net˝ címû könyv a tervek szerint kapható lesz könyvesbolti forgalomban is, és természetesen a MINõk Egyesülete stílszerûen árusítja saját webhelyén is a kötetet.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

galaxy

SmartWatch

Bemutatkozik a Samsung Galaxy Watch3 Titanium

2020. szeptember 19. szombat
apple
xperia

SmartPhone

A Sony bemutatja az Xperia 5 II-t

2020. szeptember 18. péntek
panasonic RZ S500W füllhallgató
honor

SmartPhone

A Honor 9X Pro már elérhető Magyarországon

2020. szeptember 16. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin