Connect with us

Hirdetés

technokrata

Behálózva – Nők és a net

Kütyük

Behálózva – Nők és a net

Könyvbemutatóval egybekötött sajtótájékoztatót tartott a MINők, a Magyar Internetezõ Nők egyesülete 2002. június 7-én, pénteken délelõtt 10 órakor a Castro Bistro és Internet kávézóban.

A ˝Behálózva – Nõk és a net˝ címû könyv a MINõk Kiskönyvtár elsõ kötete, a MINõk, a Magyar Internetezõ Nõk Egyesülete kiadásában jelent meg az Ünnepi Könyvhétre.

A sajtótájékoztatón Csapó Ida, a MINõk Egyesülete elnöke, a könyv egyik szerkesztõje elmondta, hogy 2001 õszén két témában írt ki egyesületük pályázatot. Internetezõ nõket kértek meg arra, hogy írják le, hogyan hálózódtak be: hogyan lettek számítógép- és internethasználók, illetve mi a legemlékezetesebb internetes történetük. Már a pályázat meghirdetésekor gondoltak arra, hogy a pályamûvekbõl könyvet készítenek elsõsorban azoknak a nõknek, akik még nem használják az Internetet, de a kacérkodnak már a Világhálóra való csatlakozás gondolatával. A könyv Kanada Budapesti Nagykövetsége támogatásával készült el.

A „Behálóza – Net és a nõk˝ címû könyv egyes fejezetei a novellaszerû, hangulatos, megkapó pályázatokra épültek. A mintegy húsz, közlésre került pályázatot egy-egy témakör köré csoportosították – például: internetes kapcsolatok, számítógép és az ember, munka, tanulás, család, internetszerelem, idõsek az Interneten stb. A fejezetek tartalmaznak az adott témához kapcsolódóan interjúkat, illetve a pályázatokat kiegészítették további internetes információkkal.

Ahogy annak idején a pályázat elbírálását a MINõk szakértõi gárdája, lelkes tagjai végezték, ugyanígy készült el belõle a könyv is, felhasználva az egyesült szellemi potenciálját.

A ˝Behálózva – Nõk és a net˝ címû könyv a tervek szerint kapható lesz könyvesbolti forgalomban is, és természetesen a MINõk Egyesülete stílszerûen árusítja saját webhelyén is a kötetet.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés