Connect with us

Hirdetés

technokrata

E-mail-képes telefont fejleszt a RIM és az AT&T

Kütyük

E-mail-képes telefont fejleszt a RIM és az AT&T

Saját fejlesztésű mobiltelefon/PDA hibriddel kíván versenyre kelni az AT&T Wireless és a Research In Motion (RIM) az azonos kategóriájú konkurens Handspring és Palm zsebgépekkel.

Az elsősorban BlackBerrt nevű e-mail pagereiről ismert RIM cég azért állt össze az USA egyik jelentős mobilszolgáltatójával, hogy egy olyan eszközt fejlesszenek ki, amely egyaránt használható telefonálásra, de a csomagkapcsolt GPRS adatátvitel támogatás révén adatátviteli képességei is jelentősek.

Az új eszköz a nemrég bejelentett Palm i705-össel ellentétben nem csak a viszonylag speciálisnak mondható, csak adatátvitelre alkalmas Mobitex hálózatokon lesz használható, hanem az elterjedtebb GSM/GPRS hálózatokon is működőképes lesz. A termék várható piacra kerülési idejét és árát csak később fogják nyilvánosságra hozni. (Érdekesség, hogy a RIM a Motorolával is hasonló megállapodást kötött nemrég, azonban az nem GPRS, hanem az iDEN hálózati támogatást hivatott szolgálni.)

Még a tavalyi évben a RIM bejelentette, hogy a mostanihoz hasonló termékkel kíván megjelenni az európai piacon is. Legnagyobb konkurensének jelenleg a Handspring Treo tekinthető, ezt az eszközt már Magyarországon is bemutatta a gyártó, igaz, a termék amerikai piaci bevezetése alkatrészhiány miatt folyamatosan elhúzódott.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés