Connect with us

Hirdetés

technokrata

Megbabonázott eladások a Weben

Kütyük

Megbabonázott eladások a Weben

Harry Potter rajongók sokasága árasztotta el az online jegyeladással foglalkozó honlapokat, hogy a pénteken bemutatott filmre belépőt szerezzen.

A rajongók egy része azért választotta az online jegyvásárlást, mert így megspórolható az idegeskedés és ezzel együtt több órányi idő is, amit egyébként a jegypénztár előtti sorban töltene az ember.

Három nagy, online jegyeladással foglalkozó cég (a Moviefone.com, a Movieticket.com és a Fandango.com) jóslata szerint: az egyesített jegyeladások elérhetik az 1 milliót ezen a hétvégén. Mitch Rubenstein, a Movieticket.com vezetője elárulta, hogy a cég 300 ezer, a Harry Potter filmre szóló jegyet adott el, ez jócskán túlszárnyalja a cég előző sikerét, amit a Pearl Harbor című film hozott.

Az online jegyeladó cégek reményei szerint, a több millió vásárló egy része, felismerve annak előnyeit, rászokik az internetes jegyrendelésre, bár egyes elemzők arra figyelmeztetnek, hogy ez nem valószínű. A beinduló iparág még igencsak lemarad a legnépszerűbbek, a zene és a sport mögött, legalábbis az online jegyeladásokat tekintve.

A mozifilmek esetében az emberek általában nincsenek rákényszerítve, hogy előre tervezzenek, hiszen moziba akármikor mehetnek. Azokon a helyeken viszont, ahol kevesebb mozi van, mint például New York-ban, a mozilátogatók sokkal gyakrabban használják az online jegyrendelés lehetőségét.

Bár online jegyrendeléskor 0,5-1,5 dollárral többet kell fizetni jegyenként, cserébe az embernek garantáltan lesz helye a teremben, méghozzá sorbanállás nélkül.

Tommy McGloin, az AOL Moviefone ügyvezetőjének jóslata szerint, még a film kifutása előtt minimum 1 millió jegyet értékesít majd cége. ”Nekem is vannak kisgyermekeim, így nem engedhetem meg magamnak a végeláthatatlan sorokban való ácsorgást, valamint azt, hogy esetleg elfogyjanak a jegyek, mire a pénztárhoz érek.” – jegyezte meg Tommy McGloin.

A jelenlegi 35 ezer vetítővászonból mintegy 10 ezer üzemel olyan moziban, amelyikben technikailag képesek kezelni az elektronikus jegyeket, és ez a szám egyre csak növekszik…

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés