Connect with us

Hirdetés

technokrata

Adó az Interneten?

Kütyük

Adó az Interneten?

Továbbra is adómentesség az Interneten – de meddig?

Az Amerikai Egyesült Államok szenátusa úgy döntött, további két évre meghosszabbítja az Internet adómentességét. A múlt hónapban lejárt moratórium azért lett felújítva, mert a törvényhozók nem tudtak döntésre jutni az egyes államok eltérő jogrendjének egységes alkalmazásában. Az adózás bevezetését 2003. november 1-re tették át.

Az 1998-ban már egyszer kezdeményezett adóbevezetés további elhalasztása miatt több állam úgy véli, jelentősen csökkenhetnek a bevételei. Az Internetet használók számának nagyarányú növekedése miatt egyre többen vásárolnak online, amiből nincsen bevétele az államnak (egyes tanulmányok szerint ez 13,3 milliárd dollár bevételkiesést jelent). A legfelsőbb bíróság 1992-es döntése értelmében ugyanis egy internetes tranzakcióra nem lehet adót kivetni, ha a kiskereskedő nincs fizikailag jelen az államban.

Az internetes kereskedők azt is megemlítik, hogy szinte lehetetlen lenne a megközelítőleg hétezer-ötszáz különböző adózási szabálynak tökéletesen megfelelni. Az államok kormányzatai azon dolgoznak, hogy egyszerűsödjenek ezek a rendelkezések, és 2003-ra lehetővé váljon az Internet adó bevezetése.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés