Connect with us

Hirdetés

technokrata

Képeken és videón a bivalyerős Golf

Garázs

Képeken és videón a bivalyerős Golf

Most hallhatjuk is, hogyan dolgozik 400 lóerő egy Volkswagen Golfban.

Már több ízben írtunk a Volkswagen őrült tervéről, miszerint a kétliteres turbómotor minden erejét kipréselve gyártásba küldik a valaha készült legnagyobb teljesítményű Golfot. Az R 400 koncepció kapcsán eddig több hír is napvilágot látott, miszerint nem is 400, hanem még nagyobb teljesítménnyel érkezik az autó. Most azonban a hangoké a főszerep.

0422_golf_400_40_07_medium

A Golf R 400 kapcsán mindig is megvolt a hiszem, ha látom effektus, ám a brutális wolfsburgi sportkompakt felhördülése némiképp eloszlatja a kételyeket, kezdjük elhinni, hogy valóban megtörténhet. Az áprilisi Pekingi Autószalonon a Volkswagen mindenkit meglepett a szinte hihetetlen literteljesítménnyel előrukkoló Golffal, most pedig már Bécsben kapták lencsevégre az autót, amint felparkol a trélerre egy Seat Leon Cupra alá.

yt2

A mély hörgés alapján pedig legalább arról megbizonyosodhatunk, hogy valóban kegyetlen erő lehet az autóban. A felvételen szereplő autó nem kevesebb, mint 400 lóerőt képes leadni, 450 Nm-es csúcsnyomaték mellett, ami 3,9 szekundumos 0-100-as sprinthez elég, miközben a maximális tempó 280 km/h-ban állapodik meg. Mindez a Golf könnyű alapjának köszönhető, hiszen még a gyártó 4MOTION összkerékhajtásával is mindösszesen 1420 kg-ot nyom a brutális sportkompakt.

0422_golf_400_40_08_medium

A gyártás útjában pedig már csupán egyetlen akadály van: kell találni egy olyan váltó, amely kibírja a 450 Nm-es nyomatékot. Könnyen lehet, hogy a legerősebb Golf a következő generációs Passat hétfokozatú automataváltóját kapja meg. A középkategóriás új, kétliteres turbódízele ugyanis 500 Nm-t tud majd, amihez egy hétgangos DSG duplakuplungos automata is jár.

Forrás: autopult.hu



Szólj hozzá!

További Garázs

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés