Connect with us

technokrata

Bemutatták az új Renault Cliót

Garázs

Bemutatták az új Renault Cliót

Az őszi Párizsi Autószalonon mutatkozik be a Renault Clio negyedik generációja. Itt vannak az első adatok.

A negyedik Clióval debütál a Renault új márkaarculata: teljesen új front részt kapott a kisautó, karosszériáját élekkel tűzdelték tele, a hátsó ajtók kilincseit a sportosabb hatás kedvéért elrejtették. Az ablakok alá krómcsíkok kerültek (középső felszereltségi szinttől), az emelkedő övvonal miatt azonban hátul kissé szűkek lettek az ablakfelületek.

Az új Clio elődjénél 3,5 centiméterrel hosszabb (4,06 méter), 45 milliméterrel alacsonyabb (1,45 méter) és 24 milliméterrel szélesebb (1,73 méter), módosított padlólemezének tengelytávja három centit nőtt (2,6 méter). Az előző generációhoz képest száz kilogrammot csökkent az autó tömege.

Három- és négyhengeres, közvetlen befecskendezéses motorokkal lesz kapható az autó, részben feltöltéssel. Ugyan a Renault még nem adott részletes tájékoztatást a kínálatról, úgy tudni, hogy egy 900 köbcentis, turbós háromhengeressel indul majd (90 LE, 135 Nm), amely hamarosan a Nissan Micrában is megjelenik. Átlagfogyasztása 4,3 liter. Az 1,2-es, turbós négyhengeres motor 120 lóerős változatban lesz rendelhető, minden blokkhoz start-stop rendszer kapcsolódik. Alapjaiban dolgozzák át az 1,5-ös dízelt, ennek belépőváltozata szintén 90 lóerős lesz, Eco csomaggal 3,2 literes átlagfogyasztással.Szólj hozzá!

További Garázs

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

samsung galaxy
TAG Heuer Carrera

SmartWatch

Új luxus kollekcióval rukkolt elő a Tag Heuer

2020. szeptember 24. csütörtök
dell laptop

Kütyük

Dell laptop: iskolások számára ideális választás!

2020. szeptember 23. szerda
samsung
galaxy

SmartWatch

Bemutatkozik a Samsung Galaxy Watch3 Titanium

2020. szeptember 19. szombat
Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin