Connect with us

Hirdetés

technokrata

Hidrogéntárolási rendszerek fejlesztésére kötött megállapodást a Groupe Renault és a Faurecia

hidrogéntároló

E-Környezetvédelem

Hidrogéntárolási rendszerek fejlesztésére kötött megállapodást a Groupe Renault és a Faurecia

Hidrogéntárolási rendszerek fejlesztésére kötött megállapodást a Groupe Renault és a Faurecia

A Faurecia és a Groupe Renault együttműködést jelentett be kishaszonjárművek hidrogéntároló- rendszereinek kialakítására.

Az idei év végétől a Faurecia hidrogéntároló-rendszereket szállít az első kishaszongépjármű-flották számára. Ezeket a rendszereket a cég franciaországi Bavans-beli, globális szakértői központjában fejlesztik és gyártják. A mennyiség növekedésével később a termelés egy új, hidrogén-tároló rendszereket gyártó üzemmel is bővül, amelyet a Faurecia Allenjoie-ban létesít majd.

Mathias Miedreich, a Faurecia Clean Mobility ügyvezető alelnöke:

Ez a partnerség fontos megnyilvánulása annak a közös jövőképnek, amely szerint a hidrogén-hajtás egyik alapeleme lesz a zéró-emissziós mobilitásnak. Az üzemanyagcellás elektromos jármű technológiája 2030-ra igen jelentős súlyt kap a hajtáslánc-mixben, ennek megfelelően a Faurecia kiemelt erőforrásokat szán a fejlesztési és alkalmazási folyamat felgyorsítására.

Ez, a hidrogéntároló rendszerekre vonatkozó együttműködés illeszkedik a stratégiánkba, amely arra irányul, hogy piackész H2 megoldásokat kínáljunk kishaszonjárművek számára, és ebből a gyorsan növekvő európai piacból több mint 30%-os részesedést hasítsunk ki.”

tette hozzá Gilles le Borgne, a Groupe Renault mérnökségért felelős alelnöke.

A Groupe Renault-ról

A Groupe Renault élen jár a mobilitásban, amely újra felfedezi önmagát. A Nissan és a Mitsubishi Motors szövetségével, valamint az elektrifikáció terén szerzett egyedülálló szakértelmével felvértezve a Groupe Renault 5 márkát egyesít – a Renault, a Dacia, a LADA, az Alpine és a Mobilize -, amelyek fenntartható és innovatív mobilitási megoldásokat kínálnak ügyfeleinek. A több mint 130 országban alapított vállalat jelenleg több mint 180 000 embert foglalkoztat, és 2020-ban 2,95 millió járművet adott el.

A Groupe Renault készen áll a kihívásokra mind a közúton, mind a versenypályán, és ambiciózus, értéket teremtő átalakulás mellett kötelezte el magát. Ennek középpontjában új technológiák és szolgáltatások kialakítása, valamint még versenyképesebb, kiegyensúlyozottabb és elektrifikált járművek új választéka áll. A környezeti kihívásokkal összhangban a Groupe Renault célja, hogy 2050-re elérje a karbonsemlegességet Európában.

A Faureciáról

Az 1997-ben alapított Faurecia mára a globális autóipar meghatározó szereplőjévé vált. 248 ipari telephellyel, 37 K+F központtal és 37 országban foglalkoztatott 115 500 alkalmazottal a Faurecia globális vezető szerepet tölt be négy fő üzleti tevékenysége és csoportja révén, ezek a Faurecia Seating, Faurecia Interiors, Faurecia Clarion Electronics és a Faurecia Clean Mobility. Technológiai stratégiáját a cég a „Jövő pilótafülkéjéhez” és a Fenntartható mobilitásához kapcsolódó megoldásaira összpontosította. 2019-ben a Csoport 17,8 milliárd eurós árbevételt ért el. A Faurecia az Euronext Paris tőzsdén is szerepel. További információk a www.faurecia.com oldalon érhetők el.

További E-Környezetvédelem

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés