Connect with us

technokrata

Citroën DS3 a magyar ralipályákon

Garázs

Citroën DS3 a magyar ralipályákon

Krózserék célja a kategória-bajnoki cím, premier az Eger-ralin.

Citroën DS3 a magyar ralibajnokságban! Na nem WRC, “csak” egy R3-as versenyautó, de ahelyett, hogy lenéznénk, nézzük meg inkább a hétvégi Eger-ralin, mire képes a többiekkel szemben. Elvileg győzelemre, ez a cél, mi más is lenne – mondták el az illetékesek a minapi sajtótájékoztatón.

A támogató Citroën Hungária több éves szünet után tér vissza a magyar ralibajnokságba. A vadonatúj, 2011-es fejlesztésű DS3 R3T egy olyan csapat tulajdonában van, amelyet a honi ralit sok éve meghatározó, sikeres és népszerű sportember, Bútor Róbert vezet. A csapat (Team Bútor Robi) munkáját pedig a márka nemzetközi sikereit megalapozó Citroën Racing segíti.

A pehelykönnyű DS3 R3T elsőkerékhajtású, 1,6 literes benzinmotorja turbós, 210 lóerős, csúcsnyomatéka komoly 350 Nm 3000-es fordulaton. A feltöltés mellett a kocsi másik ütőkártyája a WRC-féle, elektronikus vezérlésű szekvenciális kormányváltó, na meg a riválisok 174 km/h-s végsebességével szembeni 192-es érték.

A több C2R2 MAX versenyautót is üzemeltető Team Bútor Robi 100 ezer eurós DS3 R3-asát a tapasztalt és gyors, 34 éves Krózser Menyhért vezeti, Menya navigátora Mega, azaz a 27 esztendős Lovay Miklós.Szólj hozzá!

További Garázs

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin