Connect with us

Hirdetés

technokrata

Ralirajt Egerben

Garázs

Ralirajt Egerben

Hétvégén indul a magyar ralibajnokság. Egri kérdés: verhető-e Asi?

Péntek este rajtceremónia a Dobó téren, szombaton 6, vasárnap 5 szakasz összesen 164 (azaz hazai viszonylatban elég sok) gyorsasági km-rel – a 11. Eger-ralival elrajtol a magyar ralibajnokság (műsorfüzet itt).

A jelen állás szerint hatfutamos, mínuszolásmentes ORB első állomása aszfaltos, és nem kevés a hosszú, “ledadogós” egyenes, ami a turbós N-eseknek kedvez a Super2000-esekkel szemben (cirka 220 vs 174 km/h, nem mindegy). Tavaly a szezon végén első abszolút bajnoki címét ünneplő Asi nyert (majd még párszor), és idén is Evo IX-es Mitsubishivel, Pikó Zsuzsa navigálásával megy.

Aschenbrennerék fő kihívói a S2000-es gépekkel támadók (a hétszeres abszolút bajnok ifj. Tóth és Bútor egy-egy Peugeot 207-essel, a tavalyelőtti legjobb Herczig Skoda Fabiával, a Kakuszi-testvérpár Ford Fiestával), de Hideg, Spitzmüller, Botka vagy Kazár is joggal pályázik a dobogós helyekre.

A nagy hiányzók Turi és Turán, előbbinek nem állt össze a költségvetése, utóbbi viszont az SWRC-ben tolja idén egy Ford Fiestával. Az Eger-rali szlovák bajnoki is – itt lesz a cseh Pech (Evo IX) vagy a szlovák Béres (Fabia WRC), de a nevezési lista alapján több WRC-t is láthat a nagyérdemű. És Citroën DS3-ast, Historic-, Rally2- és RTE-derbit is, hajrá.



Szólj hozzá!

További Garázs

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés