Connect with us

technokrata

Peugeot 207 újratöltve

Garázs

Peugeot 207 újratöltve

Ifj. Tóth János a legutolsó fejlesztésű S2000-es Peugeot-val tör nyolcadik ralibajnoki címére.

Hétvégén rajtol a magyar raliszezon, és ifj. Tóth János is ott lesz a mezőnyben. Továbbra is a háromszoros konstruktőri IRC-győztes Peugeot 207 S2000-essel, továbbra is a Peugeot Hungária támogatásával, továbbra is Tagai Róbert navigálásával – cél a 42 éves Janikának a nyolcadik, a 40 esztendős Tagainak az első abszolút bajnoki cím megszerzése.

A technika csak látszólag a régi: az összkerekes 207 S2000 Evolution kétliteres, szívó benzinmotorja izmosabb, 300 lóerős lett (nyomatéka 260 Nm, max. fordulata 8500/perc), módosították a váltóját, az első futóművét, a lengéscsillapítóit, a fékeit, a vízpumpáját, az adatrögzítő rendszerét, illetve új, homológ ajtókat is kapott a gép.

A Kakucsringi bemutatón ifj. Tóth elmondta, hogy egyes pályákon a nagyobb végsebességű, turbós N4-es autók biztosan előnyben lesznek (akárcsak tavaly, amikor egyébként Asi diadalmaskodott Janika előtt), és amúgy is sűrű a mezőny, hiszen S2000-es autóval is többen törnek az elsőségre. Ezzel együtt persze motivált, nyerni akar, minden futamon jól kell szerepelni, hiszen nincs mínuszolás.

A csúcs 207-esben az esemény időpontjában még nem volt motor (azóta megérkezett, tesztelték is a TRT szervizelte kocsit), Janika egy remek RCZ-ben autóztatta meg az érdeklődőket.Szólj hozzá!

További Garázs

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

dell laptop

Kütyük

Dell laptop: iskolások számára ideális választás!

2020. szeptember 23. szerda
samsung
galaxy

SmartWatch

Bemutatkozik a Samsung Galaxy Watch3 Titanium

2020. szeptember 19. szombat
apple
xperia

SmartPhone

A Sony bemutatja az Xperia 5 II-t

2020. szeptember 18. péntek
Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin