Connect with us

technokrata

A kupé előtt jött a BMW 6-os kabrió

Garázs

A kupé előtt jött a BMW 6-os kabrió

Los Angelesben nyilvánosságra hozták a nyitott sportkocsi sajtóanyagát.

Fordított sorrendben mutatja be a BMW az új 6-os sorozatot, előbb a kabrióról rántotta le a leplet. Úgy volt, hogy Los Angelesben élőben is bemutatkozik az autó, végül csak a sajtóanyaggal készült a BMW, de ebből is kiderült minden lényeges információ.

Tanulmányként Párizsban debütált a fix tetős 6-os, persze akkor is egyértelmű volt, hogy a Concept szó simán elhagyható lett volna az elnevezésből. Ettől még tény marad, hogy a Los Angeles-i premierrel a kabrió hivatalosan előbb futott be a kupénál, utóbbit várhatóan Detroitban leplezik le jövő év elején.

Teteje nincs, de formailag ugyanolyan a 6-os kabrió, mint zárt (tanulmány)testvére, gyakorlatilag minden apró részlet változatlan maradt. Elődjénél hosszabb és szélesebb, de alacsonyabb (4894-1894-1365 mm) a tetőtlen 6-os, tengelytávja 2825 milliméterre nyúlt.

Jelentősen, ötven százalékkal nőtt a torziós merevség, ugyanennyivel csökkent a vászontető és a hozzá kapcsolódó szerkezet súlya. 19 másodperc alatt nyílik, 24 alatt záródik a fedél, 40 km/órás tempóig menet közben is működik.

Nyitott tetővel 300, zárttal 350 literes a csomagtartó, a golfzsákot kabriózós üzemmódban sem kell otthon hagyni. 650i-ként, a 4,4 literes turbómotorral mutatkozott be a kabrió, 400 lóerős teljesítménnyel és 610 Nm-es nyomatékkal, a modell kínálatában később is csak turbómotorok jelennek meg. Hatfokozatú kézi vagy az új, nyolcfokozatú Sport Automatic váltóval rendelhető.Szólj hozzá!

További Garázs

Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin