Connect with us

Hirdetés

technokrata

Megérkezett a Mini Countryman

Garázs

Megérkezett a Mini Countryman

Három benzines és két dízelmotorral, 6,1 millió forinttól.

Megérkezett Magyarországra a Mini família negyedik tagja, a Countryman szabadidő-autó, crossover vagy SAV, ahogy tetszik. A jövevény az eddigi legnagyobb Mini több mint 4 méteres hosszával, s amiben még úttörő a márkánál, az az 5 ajtó és az összkerékhajtás.

Hátul alapból két különálló és hosszirányban tologatható üléssel szerelik, osztottan dönthető támlájú, háromszemélyes pad felármentesen rendelhető hozzá. Csomagtartója 350 literes, bővítve közel 1,2 köbméternyi a tér.

Dupla kipufogó a Cooper S-hez jár. A hátsó ajtót az embléma nyitja

Az emelt hasmagasságú és üléspozíciójú Countryman háromféle benzines és két dízelmotorral kapható, mindegyik blokk 1,6 literes, teljesíti az Euro5-ös normákat, a váltó szériában 6 fokozatú manuális, de opciósan szintén 6 sebességes, kormányról kapcsolható Steptronic automata is lehet.

Benzinesek: One 98 LE, Cooper 122 LE, Cooper S 184 LE, utóbbi túltöltéssel 260 Nm-t tud, végsebessége 215 km/h, 0-100-as gyorsulása 7,6 mp, gyári átlagfogyasztása 6,3 l/100 km. Turbós, közvetlen befecskendezéses, változó szelepvezérléses.

Minden, csak nem átlagos

Dízelek: One 90 LE, 215 Nm, 4,3 literes fogyasztás, 113 g/km-es CO2-kibocsátás. A Cooper 112 lóerős, max. nyomatéka 270 Nm, s szinte ugyanolyan takarékos, mint kistestvére. A kéziváltós modellek a spórolást start-stop technikával és kapcsolási segédlettel támogatják.

A felfüggesztés elöl McPherson rugóstagos, hátul multilink. A Cooper S futóműve feszesebb hangolású és valamelyest ültetett. A Mini All4 összkerékhajtás a Cooper S és a Cooper D modellekhez érhető el elektrohidraulikus szabályzású központi differenciálművel – szélsőséges helyzetben képes a teljes vonóerőt előre- vagy hátraküldeni.

A jövőre WRC-ként is debütáló Countryman alapára 6 129 000 forint (One), azaz félmillióval drágább a Clubmannél. A legolcsóbb dízel Mini-crossover 6,6 M. Komplett árlista itt!



Szólj hozzá!

További Garázs

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés