Connect with us

Hirdetés

technokrata

Elektromos sportkocsi tanulmány

Garázs

Elektromos sportkocsi tanulmány

A Citroen a genfi kiállításon bemutatkozó újdonsága a versenyszellem, a kifinomultság és a környezetvédelem merész ötvözésével minden korábbi szabályt felrúg.

A franciák szerint a teljesen elektromos hajtásláncú tanulmány “lélegzetelállító bizonyítéka” annak, hogy mennyire elkötelezettek a károsanyag-kibocsátás csökkentése iránt.

A Survolt a francia márka eltérő stílusú, egyedi elektromos gépkocsikról alkotott, és a legutóbbi Frankfurti Autószalonon bemutatott Revolte tanulmányautóban testet öltött elképzelésének továbbfejlesztett változata. A két kocsi méretre is azonos, hiszen Survolt is 3,85 méter hosszú, 1,87 méter széles és 1,2 méter magas.

A Survolt az eddig kialakult elképzeléseket félresöpörve, merőben eltérő képet nyújt: a luxus színvonalat tükröző ragyogás és extravagancia, valamint az autóversenyzés dinamizmusának tökéletes társítása. Mindezt, a mai trendhez igazodva egy elektromos hajtáslánccal kombinálja.

Az autó orrában, hátuljában és közepén is találni akkumulátorokat, amelyek a 272 lóerős elektromotort táplálják, amely aggregát a hátsó kerekeket hajtja.  Az autó egyéb adatait egyenlőre nem hozta nyilvánosságra a gyár, a Citroen szerint azonban pályaversenyzésre is alkalmas lesz az autó. Olyannyira, hogy a franciák fontolóra vették, hogy a Survoltból limitált szériát készítenek egy márkakupa kedvéért.



Szólj hozzá!

További Garázs

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés