Connect with us

Hirdetés

technokrata

Tolóajtó és plusz 22 centi

Garázs

Tolóajtó és plusz 22 centi

Több, mint 600 ezer eladott darabszám után, 10 éves pályafutást követően a VW megújította Európa egyik kedvenc családi autóját a Sharant, amelynek legújabb formáját már Walter de’Silva rajzolta.

Az új egyterű alkotójának stílusjegyeit magán viselve lényegesen sportosabb a kifutó generációnál, bár megjegyzendő, hogy a neves mesternek a végleges formaterv megalkotásában segített Klaus Bischoff  a VW márka vezető tervezője is. Az autó eleje a most uralkodó egységes márkaarculat szellemében készült.
 
Az új Sharan már tolóajtókkal érkezik, így hátsó a részbe való beszállás ezentúl könnyebben megy majd. Az új generáció elődjénél 22 centivel hosszabb, ami összességében 4,85 méteres hosszt eredményez a kocsi szélessége ugyancsak nőtt, szám szerint 9,2 centiméterrel. A tengelytáv 7 és fél centivel lett nagyobb és a sportosabb megjelenés érdekében a magasság 12 milliméterrel csökkent.

Az újdonság egyik különlegessége a EasyFold elnevezésű ülés rendszer, amely 5 vagy akár 7 könnyen mozgatható és állítható önálló ülést jelent. A csomagtartó alapban 711 literes, amelyből a két hátsó sor lehajtásával 2,1 méter hosszú rakfelület alakítható ki, a raktér teljes befogadó képessége ez esetben 2,3 köbméter lehet.

Az új egyterű többek között hét légzsákkal, automatikus távolsági fényszóróval,  LED-es nappali világítással, elektronikus kézifékkel, és második generációs parkolási manőver asszisztenssel kínálja magát.
Az új Sharan 140 és 170 LE-s TDI, valamint 150 és 200 LE-s TSI motorokkal érkezik, Utóbbi hétfokozatú DSG-vel kapható, a többi verzió hatfokozatú kézi váltóval. A kisebb dízellel a világ legalacsonyabb fogyasztását ígérik a gyáriak a kategóriában, amely 5,4 liter gázolajat jelent 100 kilométerenként.

Az új VW Sharan elérhető lesz négykerék-hajtással ( 2.0 TDI 4MOTION a 140LE). Az újdonság értékesítése háromféle felszereltségben 2010 nyarán kezdődik.



Szólj hozzá!

További Garázs

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés