Connect with us

Hirdetés

technokrata

Gyomlál a PSA: 19 modell megy 2020-ig a süllyesztőbe

Garázs

Gyomlál a PSA: 19 modell megy 2020-ig a süllyesztőbe

Manapság a trendek azt diktálják a gyártóknak, hogy a lehető legtöbb szegmensben indítsanak valamilyen modellt, ám a túlságosan szélesre bővült paletta sem feltétlen jó megoldás, hiszen a számos különféle modell gyártása költséges és szervezésigényes. Épp ezért a PSA konszern szeretné optimalizálni a kínálatát, ami egyben radikális csökkenést is jelent.

A Peugeot és Citroёn márkák tekintetében a drasztikus létszámcsökkentés azt jelenti, hogy a jelenlegi állás szerinti 45 modell helyett 2020-ban már csupán 26 különféle típust fog kínálni a két gyártó összesen. Az elszánt lépésről maga Carlos Tavares, a PSA első embere tájékoztatta a médiát.

A vezér elmondása szerint a cél, hogy optimálisan használják ki a rendelkezésre álló – egyébként moduláris – platformokat, miközben a fejlesztési és termelési költségek is csökkennek majd.

0404_ds_5ls_r_01_medium

Ennek eredményeképpen ráadásul több idő jut az egyes modellek fejlesztésére, kiforrottabb, jobb autókat gyárthat a stratégiai lépés nyomán a két francia gyártó, hiszen 45 helyett mindösszesen 26 féle autóra kell fókuszálnia a fejlesztéssel foglalkozó csapatoknak. Tavares emellett arról is említést tett, hogy a DS ezentúl teljes értékű prémium márkaként folytatja ténykedését, azaz a Peugeot, a Citroёn és a DS széria kínálata teljes mértékben kiegészíti egymást.

A PSA ezen lépéseket azért teszi meg, hogy a lehető leghamarabb térjen vissza a gyártók élvonalába, s ennek részeként Kínában is egyre nagyobb eladási szám elérése a cél. A franciák optimista terveket szőnek, 2020-ra meg akarják triplázni az eladásokat, amiben a kínai piacon a Dongfeng lesz a segítőtársuk. A modellkínálat minimalizálása mellett a PSA modernizálja gyárait, ami ugyancsak hozzájárul a gyártási és szervezési költségek mérsékléséhez.

Forrás: Autó Pult



Szólj hozzá!

További Garázs

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés