Connect with us

Hirdetés

technokrata

Ez lenne a jövő hajtása?

Garázs

Ez lenne a jövő hajtása?

Még mindig nem megoldott a PSA konszern technológiájának gyártása, ezért partnert keresnek.

A sűrített levegővel működő hibrid rendszert ígéretes próbálkozásként mutatta be az elmúlt időszakban a Peugeot és a Citroёn, azonban egyedül nem éri meg megvalósítani a grandiózus tervet. A tesztek már javában folynak és a visszajelzések is pozitívak, de a gyártáshoz még legalább egy autógyártó társulása szükséges volna.

A PSA illetékese egy interjúban mondta el a minap, hogy a Peugeot 208 HYbrid Air és a Citroen C4 Cactus Airflow tanulmányok szériagyártásának megvalósításához legalább még egy márka beszállója szükséges, mivel az évi 500.000 darabos gyártásszám volna gazdasági szempontból ideális. Mivel a két francia márka nagyjából évi 3 millió autót értékesít, a fen említett darabszám egy egészséges és természetes részesedési arány képviselne a forradalmian új hajtásrendszer személyében.

0909_208_air_01

A Hybrid Air technológia nem más, mint a levegő munkára fogása és beépítése a hajtásláncba. A fékezések alkalmával előállított, tartályokban tárolt sűrített levegő gyorsításkor, természetesen számítógépes vezérléssel képes meghajtani a válóba épített hidraulikus hajtóművet, így plusz teljesítményt szolgáltatva.

A rendszer előnye az elektromos segédlettel ellátott hibridekkel szemben, hogy egyszerűbb, olcsóbb és jóval kisebb tömegű. Ráadásul a sűrített levegővel megvalósított segédhajtás szinte bármilyen erőforráshoz, így benzineshez, dízelmotorhoz vagy épp autógázzal működő motorhoz is társítható.

A szimpatikusnak tűnő pneumatikus hibrid rendszer megvalósításához tehát további gyártókkal való kooperáció szükségeltetik, minek következtében más gyártó kínálatában is megjelenhet a sűrített levegővel segített belsőégésű motor, jelentősen alacsonyabb fogyasztási értékekkel. Vajon melyik márka lát annyi fantáziát a PSA levegős megoldásában, hogy beadja a derekát? Reméljük hamarosan kiderül.

Forrás: Autó Pult



Szólj hozzá!

További Garázs

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés