Connect with us

technokrata

PlayStation arzenálokkal bányászták a kirptovalutát

playstation

FrissInfo

PlayStation arzenálokkal bányászták a kirptovalutát

PlayStation arzenálokkal bányászták a kirptovalutát

Bizarr látvány fogadta az ukrán rendfenntartókat egy razzia során.

Csütörtökön razziát tartott Vinnicja városában az Ukrán Biztonsági Szolgálat, miután egy óriási kriptovalutákat bányászó farm üzemeltetői abban a hitben éltek, hogy senkinek sem fog feltűnni az ipari méretű áramlopásuk. Az elkövetők a mérőórát kikerülve vételeztek villamos energiát az eszközparkjuk működtetéséhez, az előzetes becslések szerint havi szinten 5-7 millió hrivnyányi, olyan 55-77 millió forintnyi áramfogyasztás kifizetésétől tekintettek el.

Az áramlopásos kriptobányászat önmagában nem különleges eset, azonban óriási meglepetésre az ukrán banda számítógépek és specializált bányászhardverek helyett elsősorban Sony PlayStation 4 játékkonzolokat használt. A biztonsági szolgálat ötezernél is darab hardvert foglalt le a rajtaütés során, bő ötven processzor és ötszáznál is több videokártya mellett 3800 darab PS4 játékkonzolnak kellett helyet találnia a raktárában.

Mint a példa is mutatja, a PlayStation 4-gyel történő kriptobányászat technikailag nem lehetetlen, csak az alacsony hatékonysága miatt épeszű bányászok nem használják erre a célra a konzolt. Persze az ukrán bűnözők egy az egyben lopták az eszközeiket hajtó áramot, így számukra sokkal kevésbé volt szempont az energiahatékonyság, mint az áramért fizető társaiknak.

Forrás: ORIGO

További FrissInfo

Hirdetés
Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

lush

Dotkom

Lelép a social-media felületekről a Lush

2021. november 24. szerda
oracle

Dotkom

Az Oracle megelőzte a Google-t

2021. november 23. kedd
edge
facebook

Dotkom

Jobban rendezhetjük hírfolyamunkat a Facebookon

2021. november 21. vasárnap
winamp

Műszaki-Magazin.hu