Connect with us

technokrata

A Virgin Galactic megkapta az engedélyt az űrturizmusra

FrissInfo

A Virgin Galactic megkapta az engedélyt az űrturizmusra

A Virgin Galactic megkapta az engedélyt az űrturizmusra

Valósággá vált az űrturizmus, a Virgin Galactic megkapta az engedélyt.

A Virgin Galactic eddig még csak tesztrepüléseket végezhetett, most viszont megadták az engedélyt az utasok űrbe repítésére is.

Még tavaly novemberben számoltunk be arról, hogy elindulhatott a Virgin Galactic űrrepüléseinek tesztidőszaka, a társaság gépei Új-Mexikóból immár személyzettel szálnak fel. Most eljutottunk odáig, hogy még pár teszt után végre élesben is elkezdődhet a repülés, jönnek az első utasokat is szállító járatok.

A Szövetségi Repülésügyi Hatóság (FAA) kiadta a szükséges engedélyeket, a Virgin Galactic immár utasokat is elvihet egy-egy űrkirándulásra. Hatalmas ugrás ez Richard Branson cégének.

Még összesen három tesztrepülésen kell túl lenni, és utána startolhatnak is az éles járatok, immár utasokkal, avagy űrturistákkal a fedélzeten. A Virgin Galactic űrhajói egyébként eléggé formabontó módon indulnak: egy repülőgép belsejéből történik a start.

Idén nyáron jön tehát még pár teszt (közöttük olyan is, melyen már nem csak három tagot számláló, hanem teljes legénységgel indul a VG űrhajója, aztán szépen sorban jöhetnek a bátor jelentkezők. Cseppet sincs belőlük kevés, immár több mint 600-an lekötöttek egy-egy helyet.

Ez persze cseppet sem olcsó mulatság, az első jegyekért 250 ezer dollárt, azaz 73,5 millió forintot kellett fizetni, az ár pedig biztosan nem áll meg itt.

Forrás: PCWorld

További FrissInfo

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu