Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Virgin Galactic megkapta az engedélyt az űrturizmusra

FrissInfo

A Virgin Galactic megkapta az engedélyt az űrturizmusra

A Virgin Galactic megkapta az engedélyt az űrturizmusra

Valósággá vált az űrturizmus, a Virgin Galactic megkapta az engedélyt.

A Virgin Galactic eddig még csak tesztrepüléseket végezhetett, most viszont megadták az engedélyt az utasok űrbe repítésére is.

Még tavaly novemberben számoltunk be arról, hogy elindulhatott a Virgin Galactic űrrepüléseinek tesztidőszaka, a társaság gépei Új-Mexikóból immár személyzettel szálnak fel. Most eljutottunk odáig, hogy még pár teszt után végre élesben is elkezdődhet a repülés, jönnek az első utasokat is szállító járatok.

A Szövetségi Repülésügyi Hatóság (FAA) kiadta a szükséges engedélyeket, a Virgin Galactic immár utasokat is elvihet egy-egy űrkirándulásra. Hatalmas ugrás ez Richard Branson cégének.

Még összesen három tesztrepülésen kell túl lenni, és utána startolhatnak is az éles járatok, immár utasokkal, avagy űrturistákkal a fedélzeten. A Virgin Galactic űrhajói egyébként eléggé formabontó módon indulnak: egy repülőgép belsejéből történik a start.

Idén nyáron jön tehát még pár teszt (közöttük olyan is, melyen már nem csak három tagot számláló, hanem teljes legénységgel indul a VG űrhajója, aztán szépen sorban jöhetnek a bátor jelentkezők. Cseppet sincs belőlük kevés, immár több mint 600-an lekötöttek egy-egy helyet.

Ez persze cseppet sem olcsó mulatság, az első jegyekért 250 ezer dollárt, azaz 73,5 millió forintot kellett fizetni, az ár pedig biztosan nem áll meg itt.

Forrás: PCWorld

További FrissInfo

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés