Connect with us

Hirdetés

technokrata

Elon Musk először beszélt Asperger-szindrómájáról

FrissInfo

Elon Musk először beszélt Asperger-szindrómájáról

Kép: Sky News

Elon Musk először beszélt Asperger-szindrómájáról

A Tesla és a SpaceX tulajdonosa az NBC Saturday Night Live társházigazdája volt a hétvégén, ahol először beszélt nyíltan állapotáról.

A 49 éves Elon Musk hétvégén, a Saturday Night Live című műsornak volt a társházigazdája, ahol bevallotta, Asperger-szindrómája van. Műsorvezetőnek lenni ebben a műsorban komoly elismerésnek számít, illetve igazi áhított szerep, melyet az 1970-es évek óta olyan hírességek töltöttek be, mint Adele, Chris Rock vagy éppen Ringo Starr.

Elon Musk most először házigazdája a műsornak, és úgy tudni, most először beszélt állapotáról, ami hatalmas tapsot és éljenzést váltott ki a stúdió közönségéből.

Musk a műsor alatt elmondta, milyen az Asperger-szindróma. Gondjai vannak a szóbeli kommunikációval és máshogy érzékeli környezetét és a világot, mint mások, mivel a szindróma komoly kommunikációs, a társas világ megértésével kapcsolatos problémák összessége. Az érintettek lassabban dolgozzák fel az információkat, illetve gondokkal küzdenek azokon a területeken, ahol viselkedésük megfelelő megszervezésére, gondolkodásuk rugalmasságára lenne szükség, és előfordulhat az is, hogy érzelmeiket nem tudják a megfelelő módon kifejezni.

„Valójában történelmet írok ma este, mint az első Asperger-szindrómás, aki az SNL házigazdája”

– mondta a SpaceX első embere.

A közösségi média oldalain néhányan azonban megkérdőjelezték állítását. Rámutattak arra, hogy a kanadai Dan Aykroyd humorista korábban már beszélt Tourette- és Asperger-szindrómáival kapcsolatosan, miközben az SNL-t vezette.

A vállalkozó és multimilliárdos – akinek több mint 53 millió követője van a Twitteren – viccelődött a közösségi média használatával kapcsolatban is. Elon Musk elmondta, rengeteg kritikát és jogi fenyegetést kapott Twitter-bejegyzései miatt, azonban a válasza erre csak annyi volt, hogy neki így működik az agya.

„Bárki, aki emiatt megsértődött, annak csak azt akarom mondani, hogy újra feltaláltam az elektromos autókat, és rakétákkal küldök embereket a Marsra. Azt gondolta, hogy egy normális, nyugodt csávó leszek?”

– viccelődött Elon Musk.

Forrás: hirado.hu

További FrissInfo

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
hisense
apple
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés