Connect with us

Hirdetés

technokrata

Indul a negyedik agrár stratup inkubációs program

startup

Startup

Indul a negyedik agrár stratup inkubációs program

Indul a negyedik agrár stratup inkubációs program

Idén szeptemberben negyedik alkalommal indul az agrár startupokat és nagyvállalatok összekötő NAK TechLab inkubációs program.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara által életre hívott programba bekerült startupok nagyvállalatok segítségével fejleszthetik megoldásaikat a szektor igényeinek megfelelően.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara agrár startup programja 2019 óta több programelemmel is támogatja az új típusú fejlesztéseket, annak érdekében, hogy az agrárium digitalizációs szintje növekedjen és minél több gazdálkodó kezdje alkalmazni a hatékonyságnövelő és fenntartható megoldásokat. Az idei évben negyedik alkalommal induló nagyvállalati–startup inkubációs program fő célja, hogy a szektort érintő kihívásokra megoldásokat találjon. Az inkubációs program szakmai partnere a Design Terminal.

A hazai agrárium digitalizációja elengedhetetlen. A NAK TechLab programban olyan fejlesztéseket támogatunk, melyekkel tagjaink mindennapi munkáját is megkönnyíthetjük. A kamara agrár startup programjával a hatékonysági mutatók növelésén dolgozunk, és több olyan technológiai fejlesztést segítünk elő, vagy veszünk részt a szakmai támogatásában, melyek jelentős profitnövekedést tudnak produkálni a gazdálkodóknak.”

– emelte ki Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke.

A nagyvállalatok együttműködésével a hazai agráriumot érintő, megoldandó problémák kerültek összegyűjtésre, melyekre a startupok hozhatnak megoldásokat. A nagyvállalatokkal való lehetséges együttműködés jelenthet piaci validációt, közös termékfejlesztést, tesztkörnyezetet, befektetést vagy konkrét megállapodást a startup és nagyvállalat között.

Az idei évben olyan piacvezető nagyvállalatok csatlakoztak a programhoz, mint a Claas Hungária Kft., a Corteva Agriscience, a Pápai Hús Kft., az Axiál Kft., a Bonafarm Csoport és a Hungrana Kft.

A három hónapot felölelő programba várnak minden olyan technológiai fejlesztést, mely a nagyvállalati kihívásokra választ képest adni.

A kihívásokról és a jelentkezésről további részletek itt.

A startupoknak óriási segítséget adhat a kamara által biztosított agrár szakértelem termékük továbbfejlesztéséhez. Az aktuális agrárpiaci információkon túl a startupok üzleti képzésekkel, termékfejlesztési és nagyvállalati mentorokkal dolgozva fejleszthetik tovább digitális megoldásaikat. Az intenzív mentorálás mellett a résztvevők jogi, és tőkebevonással kapcsolatos tanácsokat is kapnak, a mihamarabbi piacra lépés érdekében.

Technológiai partnerként a Vodafone Business az inkubációs program kezdete óta szakértői és fejlesztői háttérrel támogatja a programban részt vevő startupokat.

Jelentkezési határidő: 2022. augusztus 7.

További Startup

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
hisense
apple
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés