Connect with us

Hirdetés

technokrata

2000 euróra pályázhatnak magyar innovátorok az élelmiszeriparban

Startup

2000 euróra pályázhatnak magyar innovátorok az élelmiszeriparban

2000 euróra pályázhatnak magyar innovátorok az élelmiszeriparban

Indul az EIT Food Challenge Labs

Magyarországon első ízben kerül megrendezésre a EIT Food Challenge Labs. A verseny célja, hogy az indulók innovatív ötleteket kutassanak fel az élelmiszeripar aktuális kihívásaira és ezzel egyidőben kidolgozzák a potenciális megoldásokat is. Az eseménysorozat első három napja során design thinking és service design trainerek lesznek a résztvevők segítségére, ötleteiket pedig élelmiszeripari mentorok támogatásával dolgozhatják ki. A negyedik alkalommal már a prezentációkra kerül a sor, a versenyzőknek egy pitch verseny keretén belül kell bemutatniuk munkájukat a zsűrinek. A résztvevőkre különféle szakmai díjak várnak, míg a legjobb csapat 2000 euró vissza nem térítendő támogatásban részesül. A programra november 3-ig lehet jelentkezni.

Az EIT Food az Európai Innovációs és Technológiai Intézet élelmiszer-szakterülettel foglalkozó, tudományos és innovációs közössége, amelynek feladatai közé tartozik többek között az élelmiszeripari és mezőgazdasági területre fókuszáló oktatási, innovációs és vállalkozásfejlesztési programok szervezése. Az EIT Food legfontosabb küldetésének a fenntartható gazdasági növekedést tartja, mindehhez pedig azzal járul hozzá, hogy startupokat és innovátorokat támogat ötleteik megvalósításában. A közösség hat fő területre fókuszál: alternatív fehérjék, fenntartható mezőgazdaság, célzott táplálkozás, fenntartható akvakultúra, digitális nyomonkövethetőség, valamint a körforgásos élelmiszerláncok.

Az EIT Food Challenge Labs névre keresztelt program során olyan fókuszterületek kerülnek majd kiválasztásra, amelyek jelenleg Magyarországon a legaktuálisabbak, így a csapatok valós, jelenkori élelmiszeripari problémákra és kihívásokra kereshetik az innovatív megoldásokat. A Challenge Labs célja, hogy a résztvevők társaik és iparági szakértők segítségével, innovatív módszereket alkalmazva olyan újszerű ötleteket hozzanak létre és teszteljenek, amelyek valós élelmiszeripari kihívásokra jelenthetnek megoldást.

A programra elsősorban olyan hallgatók, már lediplomázott fiatalok és szakemberek jelentkezését várják, akik táplálkozásra, biotechnológiára, mezőgazdaságra, élelmiszer-tudományokra, informatikára, pszichológiára és üzleti tanulmányokra szakosodtak. Emellett várják azon érdeklődők jelentkezését is, akik úgy érzik, hogy megfelelő szakmai tudással rendelkeznek és eszköztárukkal hozzá tudnak járulni a kreatív élelmiszeripari megoldások tervezéséhez.

Az EIT Food Challenge Labs magyarországi programsorozata az online térben zajlik, a résztvevők négy héten át, hétfőnként találkoznak egymással. Az aktuális kihívás ismertetését követően a csapatok a design thinking és service design metodika elsajátítása során ötletelnek, kutatnak, prototípust építenek, a mentorok visszajelzései alapján fejlesztik ötleteiket, majd a legvégén szakmai zsűri előtt prezentálják azokat.

A program a következőképpen épül fel:

  • Az első alkalom során (november 8-án) a résztvevők megismerik a kihívást, 4-5 fős csoportokat alkotnak, majd új módszertanok és különböző tervezői eszközök kipróbálása után kidolgozzák a fő kutatási kérdéseket.
  • A második alkalommal (november 15-én) az ötletelésen és a prototípus elkészítésén lesz a fókusz.
  • Harmadik alkalommal (november 22-én) élelmiszeripari mentorok segítségével fejleszthetik tovább koncepcióikat.
  • Az eseménysorozat november 29-én egy pitch versennyel zárul, amely során minden csapat bemutatja ötleteit a szakmai zsűri előtt. A győztes az EIT Food jóvoltából egy 2000 euró összegű vissza nem térítendő támogatásban részesül, de további értékes szakmai díjak is kiosztásra kerülnek.

Az EIT Food magyarországi, a Campden BRI Magyarország által végzett Hub tevékenységét a PANNON Pro Innovációs Szolgáltató Kft. vállalkozásfejlesztési tevékenységével támogatja.

Az EIT Food Challenge Labs programról további információ a Klímainnovációs Közösség honlapján található: https://klimainnovacio.hu/hu/program/eit-food-challenge-labs-2021
A programra november 3-ig várják az érdeklődők jelentkezését az alábbi jelentkezési lap kitöltésével:
https://bit.ly/EIT-Food-Challenge-Labs-jelentkezes

További Startup

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
hisense
apple
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés