Connect with us

Hirdetés

technokrata

5 millió dolláros befektetést kapott a OneSoil

Startup

5 millió dolláros befektetést kapott a OneSoil

5 millió dolláros befektetést kapott a OneSoil

A hazai termőföldek 7 százalékát már a OneSoil applikációjának segítségével menedzselik

A svájci-fehérorosz alapítású OneSoil a mai napon bejelentette, hogy Series A befektetési körben összesen ötmillió dollár kockázati tőkét vont be az Almaz Capital és a hazai PortfoLion Capital Partners részvételével.

A OneSoil rendkívül könnyen használható, digitális eszközöket fejleszt mezőgazdasági termelők számára. Applikációjuknak köszönhetően a gazdák automatikusan kijelölhetik művelt területeik határvonalait, nyomon követhetik azok állapotát és terméshozamaikat. A OneSoil megoldásait hazánkban több mint kétezer mezőgazdasági szakember használja, akik összesen mintegy 300 ezer hektár termőföldet birtokolnak, ez a teljes hazai termőföld terület 7 százalékát teszi ki.

Folytatva régiós cégekből globális sikereket építő stratégiáját, újabb korai fázisú befektetéssel bővítette portfolióját az egyik legnagyobb magyar kockázati- és magántőke táraság. A hazai befektető az összesen 5 millió dollár összegű tranzakcióban vezető befektetőként résztvevő, szilícium-völgyi és európai irodákkal egyaránt rendelkező Almaz Capitalhoz csatlakozik. A mostani körrel 6,7 millió dollárra emelkedik a OneSoil által eddig bevont tőke, amely lehetővé teszi az cég európai és amerikai jelenlétének megerősítését.

A OneSoil olyan ingyenesen hozzáférhető telefonos és webes applikációkat fejleszt, amelyek műholdas felvételek gépi tanulásos technológiákkal történő feldolgozásával teszi lehetővé a gazdák és mezőgazdasági szakemberek számára termőterületeik megfigyelését és azok adatainak elemzését. Az alkalmazásnak köszönhetően lehetővé válik a termények távoli monitorozása, a különféle veteményezési és trágyázási folyamatok pedig idő- és költséghatékonyabbá válnak.

„Az általunk fejlesztett digitális eszközök, globális műholdas képfeldolgozási technológiára épülve fontos és könnyen használható analitikákat nyújtanak felhasználóink számára” – emelte ki Slava Mazai, a OneSoil vezérigazgatója. “Arra törekszünk, hogy a legnagyobb digitális platformmá váljunk a szektorban, amely megkönnyíti a döntéseket a precíziós agrárgazdasági munkák során.”

“A OneSoil applikációt gazdálkodó partnereink rendkívül hasznosnak találták, elméleti és gyakorlati szempontból is” – tette hozzá Papócsi Gábor László, a Szent István Egyetem égisze alatt működő GAK Oktatási, Kutatási és Innovációs Központ képzési csoportvezetője, aki csapatával egy közösségi összefogás keretében elkészítette a OneSoil magyar nyelvű felületéhez szükséges fordításokat.”

A OneSoil megoldásait – alig 2,5 évvel a piacra lépést követően – már világszerte több mint kétszázezer gazdálkodó és mezőgazdasági szakember használja, több mint 180 országban. A OneSoil felhasználói által megművelt területek a világ teljes, mezőgazdasági művelésre alkalmas területeinek 5 százalékát teszik ki, ez közel 80 millió hektárt jelent. A vállalat többek között olyan jelentős mezőgazdasági cégek számára is nyújt analitikai és technológiai szolgáltatásokat, mint a BASF és a Krone.

“A mezőgazdaság fontos fókuszterület számunkra” – hangsúlyozta Pásztor Aurél, a PortfoLion egyik partnere. “A népesség növekedése és a klímaváltozás jelentős nyomást helyez erre a szektorra, amelynek jelentősen fokoznia kell a fenntartható módszerek alkalmazását. Mi éppen olyan csapatokat keresünk, amelyek globális megközelítéssel, szilárd technológiai háttérrel és hozzáértéssel képesek megoldásokat kínálni ezekre a problémákra.”

További Startup

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés