Connect with us

Hirdetés

technokrata

Szokatlan körülmények között is siker volt a Design Terminal Mentorprogramja

design terminal

Startup

Szokatlan körülmények között is siker volt a Design Terminal Mentorprogramja

Szokatlan körülmények között is siker volt a Design Terminal Mentorprogramja

Véget ért a Design Terminal Virtuális Mentorprogramja, mely online is összetartó közösséget tudott kovácsolni a résztvevő csapatokból. A startupperek a formabontó Final Show-n mutatták be, milyen eredményeket értek el az inkubációs program segítségével. A legtöbbet fejlődött startupnak járó elismerést a Sweet City kapta, a közönségkedvenc pedig a Briefly lett. Az őszi szemeszterre már lehet jelentkezni.

Három kontinensről és kilenc országból jelentkeztek startupok Magyarország és a régió első Virtuális Mentorprogramjára, mely tíz tartalmas hét után ért véget múlt pénteken. A Design Terminal inkubációs programja évek óta sikerrel fut, a karanténhelyzet miatt azonban most először az online térbe kellett költöznie. A példa nélküli kihívást mind a szervezők, mind a résztvevő csapatok eredményesen teljesítették.

Tizenegy csapat vett részt az online előadásokon, workshopokon és mentorálásokon. Kenyából, Egyiptomból és Chiléből is csatlakoztak induló vállalkozások alapítói a magyar startupperekhez a virtuális térben. A közösségépítés kulcskérdés volt ebben a szemeszterben, a startupok azonban jól vették az akadályt: stabil, egymást erősítő társaság kerekedett a program végére.

A feszített tempójú, minden eddiginél gazdagabb programmal jelentkező és tematikájában a változó gazdasági körülményekhez is igazított inkubációt követően július 16-án este robbant a Facebookon a záróesemény, tehetségkutató showműsorokat idéző hangulattal.

Az adás itt nézhető vissza.

A Final Show keretein belül bemutatkozott az adományozás klasszikus formáit megújító Donatero, a digitális molycsapdát fejlesztő SMAPP, az élelmiszeripari munkaerő toborzásban újítást hozó Upsoo, az értékesítést és marketinget egyedi megoldásokkal forradalmasító Proworx Digital. Szintén pitchelt a Fleet simplify, akik autótulajdonosoknak kínálnak flottamenedzsment szolgáltatást, a legfinomabb édességeket közös platformra gyűjtő a Sweet City, és a víztisztításban innovatív technológiát alkalmazó Saffy Water.

A Kider App a szülőknek nyújt segítséget abban, hogy a legmegfelelőbb elfoglaltságot találják meg gyermekeiknek, a BIRD-TECH a középfeszültségű hálózatok áramütéseitől kímélné meg a madarakat, a Briefly cégeket és a reklámipar szabadúszóit köti össze platformján, az ExaMe pedig okostelefonra optimalizálja az érettségi tételek anyagát. Ezzel a tizenegy innovatív ötlettel volt teljes az idei tavasz a DT Mentorprogramjában.

A műsor alatt derült ki, a résztvevő csapatok szavazatai alapján melyik vállalkozás érdemelte ki a legtöbbet fejlődött startup elismerést és az is, ki nyerte el a leginspirálóbb mentor címet. Előbbi díjra a Sweet City-t választották, akik egyrészt a három hónap alatt megháromszorozták bevételüket, másrészt a közösség lelkeként is bizonyítottak, hiszen hatalmas szerepük volt abban, hogy ilyen összetartó társaság jött létre. A mentoroknak szóló elismerést ez alkalommal Horváth Irma kapta, aki közösségépítőként és digitális oktatási tanácsadóként támogatta a programot.

A műsor során a közönség is szavazhatott, a legtöbb voksot a Briefly alapítói, Bittera Réka és Tassonyi Csenge kapták. A magukra „millenial girl boss”-ként hivatkozó lányok azt mondják: szerintük a 2020 tavaszán zajló Mentorprogram volt az eddigi legkülönlegesebb, és nem cserélnék el semmilyen másik, offline térben zajló szemeszterért.

„Kiemelkedőek voltak a minőségi workshopok, a hatalmas networkkel és tudással rendelkező mentorok és a közösségépítés. Szinte hihetetlen, mennyire közel kerültünk egymáshoz a csapatokkal és a Design Terminal stábjával a váratlan kihívások ellenére is. Úgy érezzük, egy olyan közösséggel gazdagodtunk, amelyre mostantól bármikor számíthatunk.”

 

A DESIGN TERMINAL MENTORPROGRAMJÁNAK ŐSZI SZEMESZTERÉRE

IDE KATTINTVA

MÁR LEHET JELENTKEZNI!

További Startup

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés