Connect with us

Hirdetés

technokrata

Teszteld a tudásod a Spektrummal és a Spektrum Kvízzel

App

Teszteld a tudásod a Spektrummal és a Spektrum Kvízzel

Teszteld a tudásod a Spektrummal és a Spektrum Kvízzel

Akik szeretik tesztelni mennyit tudnak a világról, azok dörzsölhetik a tenyerüket vagy még inkább az ujjaikat, áprilisban ugyanis nem csak a Spektrum kvíz alkalmazáson keresztül, de a csatorna vadonatúj premierjében, a „Teszteld a tudásod” című sorozatban is próbára tehetik ismereteiket.

Április 2-án dupla epizódokkal indul az új szórakoztató széria, amely különféle tudományos kérdésekben teszi próbára a nézőket. Az alkotásban különböző szakértők – idegsejtkutatók, asztrofizikusok, asztronómusok, klímakutatók és természettudósok – kalauzolják végig a nézőket, akik meglepő tényekkel és gyors kvízekkel találkozhatnak olyan változatos területeken, mint például a világűr, az állatvilág vagy a Föld.

Az új premierrészekkel párhuzamosan fut a Spektrum Kvíz alkalmazás, amely számtalan témakörrel segíti a játékos tesztelést a technológia, tudomány, történelem és természet világából. Egy kvízsor 10 kérdésből áll, melyek megválaszolására 20 mp áll rendelkezésre. A helyes válaszok után pontokat lehet nyerni, és idővel szintet lehet lépni, sőt kitüntetéseket is lehet szerezni. A játékosok az eredményüket ranglistán követhetik nyomon, ahonnan bárkit kihívhatnak tudás párbajra, de akár a barátjukkal is mérkőzhetnek az elmebajnokságon.

A Spektrum Kvíz a közelmúltban sportkérdésekkel is bővült. Aki úgy véli, mindent tud a hazai és nemzetközi sportvilágból, azok számára is tartogat meglepetéseket az alkalmazás. A feketeöves sportos kvízmesterek a lehető legszerteágazóbb témakörökben bizonyíthatják jártasságukat, mivel a kérdések szinte minden sportágat, például a gyorskorcsolyát, az atlétikát, az úszást vagy az ökölvívást tesztelik.  A tesztelőnek 20 másodperc alatt fel kell tudni idézni olyan adatokat, hogy például ki volt az a világklasszis olasz labdarúgó, aki 1965-ben Budapesten, a magyar válogatott ellen debütált az Azzurriknál, vagy hogy Phil Taylor hányszor nyerte meg együttesen a PDC és BDO világbajnokságot.

Akik esetleg lemaradnának a „Teszteld a tudásod” televíziós epizódjairól, azok pótolhatják az izgalmakat a Spektrum Kvíz alkalmazásban, ahol nem csak az új premier kapcsán találhatók kérdések, hanem olyan korábbi műsorokkal kapcsolatosan is, mint a Tiltott Zónák, Mérnöki csodák, Kémfortélyok, Gyárlátogatás, Történelemformáló fotók, vagy Michael Palin Felejthetetlen utazások kapcsán.

A Spektrum alkalmazása ingyenesen letölthető a következő linkekre kattintva:

Google Play

App Store

További App

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés