Connect with us

Hirdetés

technokrata

Rekordszámban fogytak a mobilalkalmazásban az autópálya-matricák

simple

App

Rekordszámban fogytak a mobilalkalmazásban az autópálya-matricák

Rekordszámban fogytak a mobilalkalmazásban az autópálya-matricák

Közel 50 százalékkal nőtt a 2019-ben Simple applikáción keresztül vásárolt autópálya-matricák száma a 2018-as eredményekhez viszonyítva az OTP Mobil adatai szerint. A havi matricák száma ugrott meg leginkább 2018-hoz képest, de az éves megyei e-matricák is kelendőnek bizonyultak az óévben. Darabszámot tekintve a tíznapos matricák állnak a dobogó legfelső fokán. A tavalyi éves matricák január 31-én járnak le, az újakat változatlan áron lehet megvásárolni 2020-ban is.

Várakozáson felüli eredményt hozott az óév mobilos autópálya-matrica vásárlása: közel kétszer annyi vignettát vásároltak a felhasználók Simple alkalmazáson keresztül 2019-ben, mint a megelőző évben. Az OTP Mobil adatai alapján 2018-ban összesen mintegy 276 ezer matrica fogyott, míg ez a szám tavaly 45,5 százalékkal, 402 ezerre emelkedett. Ez azt jelenti, hogy az applikáció felhasználói átlagosan 3,3 matricát vásároltak 2019-ben.

A népszerűségi lista dobogósai

A növekedés minden kategóriában tapasztalható: tíznapos, havi, éves megyei és éves országos matricából is több fogyott az alkalmazáson keresztül a 2018-as évhez képest. Időtartamot tekintve a havi és az éves megyei matricák eladása nőtt leginkább: előbbié 60 százalékkal, utóbbié 51,8 százalékkal; ezzel meghaladva a 114 ezres darabszámot. Az eladási listát a tíznapos matricák vezetik, ezekből fogyott a legtöbb 2019-ben: a végeredmény közel 208 ezer eladott vignetta, ami az összes értékesített matrica több mint felét teszi ki. A regionális dobogóra a Pest, a Fejér és a Győr-Moson-Sopron megyei matricák fértek fel, ezek bizonyultak a legkelendőbbnek.

„Látható, hogy egyre többen ismerik fel az alkalmazáson keresztüli matricavásárlás előnyeit. A folyamat gyors, egyszerű és még az autóból sem kell kiszállnunk az e-matrica megváltásához. A Simple-nek rendkívül erős autós felhasználói közössége van, az alkalmazásban többszázezer rendszámot mentettek már el. Egyre nyilvánvalóbbá válik, hogy kihasználják, nálunk egyetlen regisztrációval számtalan szolgáltatást igénybe tudnak venni: a matricavásárláson túl a parkolás, az ételrendelés, a koncert- vagy mozijegyvásárlás is sokkal gördülékenyebb az appal, ezen felül a Simple-ösöknek QR-kódos csekkfizetésre is lehetőségük nyílik. Elsősorban parkolnak, ételt rendelnek, és mozijegyet vásárolnak a Simple segítségével”

mondta el az éves eredmények összegzéseként Benyó Péter, az OTP Mobil ügyvezető igazgatója.

Változatlan díjszabás az autópályákon

Az idei év elején a matricák típusait és díjaikat érintően nincs változás – továbbra is az eddig ismert vignetták vásárolhatók meg, amiknek a díjai nem emelkedtek 2019-hez képest. Szintén változatlan, hogy fizetés nélkül használhatók azon, egyébként díjköteles útszakaszok a terelés idején, amelyeket a közútkezelő terelőútként jelöl ki.

Fontos tudni, hogy amennyiben valaki matricavásárlás nélkül vesz igénybe díjköteles útszakaszt, a büntetés egy órán belül még elkerülhető: a türelmi időnek köszönhetően ugyanis a felhajtástól számítva 60 perc áll rendelkezésre a vignetta pótlására. Megyei matrica esetén érdemes figyelni a megyehatárokra, hiszen a régió legutolsó lehajtója után már büntetést von maga után a pályahasználat. Amennyiben egy baleset vagy útépítés miatti terelés érinti az autópályát, de a járműre nincs érvényes matrica, a következő lehetséges kijáratnál le kell hajtani. Ha valaki mégis tovább szeretné használni a sztrádát, okostelefonnal akár egy pihenőben is megvásárolhatja a szükséges matricát.

További App

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés