Connect with us

Hirdetés

technokrata

Új funkció a Google Térképben: beszéljünk könnyedén utazás közben is

google

App

Új funkció a Google Térképben: beszéljünk könnyedén utazás közben is

Kép: CNN

Új funkció a Google Térképben: beszéljünk könnyedén utazás közben is

Külföldi utazások alkalmával könnyen előfordulhat, hogy nehézségekbe ütközünk a tájékozódás során.

A Google Térkép új funkciója, amely ötven idegen nyelven kimondja az általunk keresett helyiségnevet vagy címet külföldi utazásaink során, hamarosan a magyar felhasználók számára is elérhető lesz.

Sokunknak ismerős lehet például az a szituáció, amikor a taxisofőrnek szeretnénk megadni az úticélunkat, vagy gyalogosoktól akarunk útbaigazítást kérni, de nem beszéljük a nyelvet.

Ezekre a helyzetekre nyújt segítséget mostantól a Google közelebb hozva egymáshoz a Google Fordítót és a Google Térképet: egy új fordító funkciót adott a Térképhez, amelynek segítségével elkerülhetjük az ilyen, és ehhez hasonló stresszes szituációkat, hiszen a telefonunk kimondja helyettünk a keresett úticél nevét a kért idegen nyelven. Ehhez csak koppintsunk a kiválasztott hely vagy úticél mellett található új kihangosító gombra, ami hangosan elmondja azt az adott nyelven. Ha pedig beszélgetni is szeretnénk, a Térkép egy lépésben átirányít minket a Google Fordító alkalmazásba.

Az úgynevezett tex-to-speech technológia automatikusan felismeri a telefon nyelvi beállításait, és ez alapján meghatározza, hogy mely helyeken lehet szükségünk fordításra. Például, ha a telefonunkon alapbeállításként a magyar nyelvet használjuk, és egy Tokióban található helyre keresünk rá, a találat mellett látni fogjuk a kihangosító gombot is, amely valós idejű fordítást ad a keresett hely nevére.

Az új funkció folyamatosan kerül bevezetésre november során. Jelenleg 50 nyelvet támogat, a későbbiekben pedig további nyelvekre is kiterjed majd. A Google Térkép letölthető a Play Store-ból és az App Store-ból.

További App

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés