Connect with us

technokrata

Őszinteségre épül az egyik legnépszerűbb új applikáció

App

Őszinteségre épül az egyik legnépszerűbb új applikáció

Őszinteségre épül az egyik legnépszerűbb új applikáció

Leginkább felnőtteknek szánták, úgyhogy nyilván az összes tini kedvence lett

A legújabb őrület az őszinteség. Fene sem gondolta volna, hogy még valaha divatba fog jönni, de persze csak akkor népszerű, ha az ember névtelen tud maradni a véleménye mögött.

Tehát a Sarahah (Android, iOS) egy anonim véleményalkotó/üzenetküldő alkalmazás, ami annyira nem is újdonság, hiszen a Yik Yak is nagyjából ilyen volt, csak a gyerekbetegségei miatt megbukott a dolog. Sajnos inkább az online zaklatásnak kedvezett az app, mint annak, aminek szánták, olvashatjuk a HVG-n.

A Sarahah ezzel eszemben azért már sokkal jobban ki lett találva. Itt más nem látja a rólunk íródott véleményeket, csak ha mi szeretnénk. Emellett az üzenet feladóját is tilthatjuk, blokkolhatjuk, illetve törölhetjük az általa írt üzeneteket, ha nem szeretnénk látni.

Az app rövid ismertetőjéből kiderül, hogy ennek az egésznek az lenne a célja, hogy mondjuk egy adott közösségtől mi kérjük tanácsokat, véleményt, vagy bármilyen névtelen üzenetet azért, hogy magunkkal tisztában lehessünk, illetve segítse a helyes önkép kialakulását. Ugyebár ez nagyon rizikós, mert ha ezt valaki arra használja, hogy bántsa a másikat, akkor visszafelé sülhet el a dolog, de ezért lehet törölni/blokkolni stb.

A tiniknek természetesen nagyon tetszik, hiszen akik 20-30 fős közösségben élnek nap mint nap az iskolákban, nagyon jó felület egy ilyen appnak.

Ha okosan használjuk és mások is tisztelettel bánnak az appal, akkor nagyon hasznos tud lenni, egyébként könnyen elszabadulhat a dolog.

További App

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

TAG Heuer Carrera

SmartWatch

Új luxus kollekcióval rukkolt elő a Tag Heuer

2020. szeptember 24. csütörtök
dell laptop

Kütyük

Dell laptop: iskolások számára ideális választás!

2020. szeptember 23. szerda
samsung
galaxy

SmartWatch

Bemutatkozik a Samsung Galaxy Watch3 Titanium

2020. szeptember 19. szombat
apple
Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin