Connect with us

Hirdetés

technokrata

Atomtámadástól igen, bírói végzéstől nem véd

Kütyük

Atomtámadástól igen, bírói végzéstől nem véd

Az atombiztos bunkerből is költözni kényszerül a The Pirate Bay.

Ismeretes, hogy a svéd kalózszervezet már jó ideje kénytelen viszonylag gyakran Internet-szolgáltatót váltani, a jogvédők folyamatos támadásai miatt. Tavaly ősszel írtunk utoljára a Kalóz-öbölről; akkor egy hollandiai ISP-re esett a választásuk: a CyberBunker egy, a hidegháború éveiben épített betonbunkerben szállásolta el a torrentszervereket. Az 1950-es években a NATO által létrehozott komplexum eredetileg a keletről érkező nukleáris támadás ellen készült, ám azt követően, hogy a berlini fal leomlott, az észak-atlanti szervezet nem tartott a továbbiakban igényt rá. Ekkor vásárolta meg a CyberBunker, és rendezett be benne webhosting adatközpontot.

A német (jogi) csapás ismét térdre kényszerítette a hollandokat

Azonban hiába védett az elektromágneses impulzusok (EMP) ellen is a létesítmény, a jogi támadásoknak nem tudott ellenállni. A holland szolgáltató egy németországi bírósági döntés után volt kénytelen kihúzni a TPB szervereiből a kábelt. A germán ítélet a Disney Enterprises, a Paramount Pictures, a Columbia Pictures, a Warner Bross., a Twentieth Century Fox és a Universal City Studios összehangolt keresete nyomán született meg; a jogi nyomásnak pedig a hollandok nem akartak ellenszegülni.

Ennek ellenére a thepiratebay.org webcím továbbra is elérhető, rajta keresztül pedig kereshetők a torrent állományok. Köszönhetően a svéd kalózpárt lépésének, mindössze 20 órán keresztül szakadt le az Internetről a Kalóz-öböl: a politikai szervezet vezetője, Rick Falk Vinge elárulta, hogy most ők biztosítanak sávszélességet a TPB számára. Vinge ugyanis úgy véli, hogy egy keresőmotor és egy weboldal kiszolgálása nem törvénybe ütköző tevékenység.

„A The Pirate Bay tulajdonképpen egy keresőoldal, és mint ilyen, nem felelős a keresési eredményekért. Elég most már Hollywood macska-egér játékából, eljött az idő, hogy nyíltan szembenézzünk a problémával, és kiálljunk amellett, amiben hiszünk. A Kalóz-öböl Internetről való tervezett kitiltása egyenesen politikai cenzúra, olyasmi, amit egy demokratikus beállítottságú embernek el kell utasítania. Mostantól mi vagyunk a The Pirate Bay Internet-szolgáltatója.” – állt a nagyvilág elé az európai parlamentben is delegálttal rendelkező párt döntésével.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés