Connect with us

technokrata

10 GB-os melléklet: az új Hotmail

Kütyük

10 GB-os melléklet: az új Hotmail

Betekintés a megújult Windows Live Hotmail szolgáltatásba.

Manapság a postafiókok tele vannak olyan üzenetekkel, amelyeket a legtöbben csak spamnek tekintenek. Még ha helyénvaló levelekről is van szó, a felhasználóknak meglehetősen körülményes rendezetten és tisztán tartaniuk a beérkezett üzeneteiket. Az új Hotmail virtuális seprűjével a felhasználók eltüntethetik a nem kívánt leveleket a postaládájukból. Az intelligens szűrők használatával pedig egyetlen kattintással elérhető, hogy a beérkezett üzenetek között csak az ismerősöktől érkezettek jelenjenek meg, esetleg csak a közösségi hálózati értesítések vagy a felhasználó csoportjaitól származó levelek legyenek láthatók.

Az e-mailezés során leggyakrabban előforduló műveletek most már a postafiók elhagyása nélkül is végrehajthatók lesznek. A felhasználók megtekinthetik a Flickr, a YouTube és más népszerű webhelyekről származó fényképek és videók villámnézetét, valamint élőben láthatják a nyomon követett csomagküldemények állapotát az e-mailjeikben. Továbbá a felhasználóknak lehetőségük nyílik elfogadni egyes közösségi oldalak (például a Facebook vagy a LinkedIn) ismerősök felvételére irányuló kéréseit, közvetlenül a postafiókjukból.

Az egyik legfontosabb változás a Hotmailben a személyes fényképek és dokumentumok megosztásának könnyebbé tétele. A Hotmail több mint 300 millió felhasználója havonta több mint 1,5 milliárd fényképet és 350 millió Microsoft Office-dokumentumot oszt meg másokkal. A megújult szolgáltatásnak köszönhetően a felhasználók egy üzenetben akár 10 GB-os mellékletet is küldhetnek – akár 200, egyenként legfeljebb 50 MB méretű melléklet is küldhető egyetlen levélben.

Emellett lehetőség nyílik Office-dokumentumok megtekintésére és szerkesztésére, közvetlenül a postafiókból, és ehhez csak a böngésző szükségeltetik. A Hotmail új keresési ablaka pedig automatikus kiegészítési funkcióval is rendelkezik.

Biztonság
A Microsoft SmartScreen nevű, felhőalapú, heurisztikus elven működő levélszemét- és kártevőszűrői technológiája segítségével – amelyet a Microsoft Exchange Server, a Forefront és az Internet Explorer is alkalmaz – a Hotmailnek sikerült lecsökkentenie az átlagos postafiók levélszemét-telítettségének arányát a 2006-os 35%-ról 4%-ra. Ezt többek között olyan fejlesztések teszik lehetővé, mint az „időutazó” szűrők, a személyre szabott levélszemét szűrés, a levélszemét-címkézés, valamint az ezeket küldők infrastruktúrájának észlelése.

A rendszer segít a megbízható feladók azonosításában, különös hangsúlyt fektetve a bankokra és más olyan feladókra, amelyeket gyakran utánoznak az adathalászat során. A könnyebb azonosíthatóság érdekében biztonsági emblémák jelennek meg azon feladók mellett, amelyeket megbízhatónak találnak. Emellett a bejelentkezés során minden fiók számára biztosított a hitelesítő adatok SSL-titkosítása, illetve támogatott annak a lehetősége is, hogy a kiszolgáló és a felhasználó között a teljes Hotmail-munkamenet során fennálljon az SSL-titkosítás.

Az egyszer felhasználható kód biztonsági funkció akkor aktivizálódik, amikor a felhasználó egy nyilvános számítógépről jelentkezik be a Hotmail szolgáltatásba. Használatával lehetősége van arra, hogy a Hotmail SMS formájában elküldjön egy egyszer felhasználható, ideiglenes jelszót, ha nem kívánja a normál jelszavát használni a nyilvános számítógépen. Az internetkávézókban, repülőtereken és más helyeken található nyilvános gépek ugyanis olyan szoftvereket tartalmazhatnak, amelyek ellopják a felhasználók jelszavait.

Az új Hotmail további funkcióiért lapozzon!Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés
Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Dotkom

Hirdetés

Műszaki-Magazin.hu