Connect with us

Hirdetés

technokrata

Microsoft: bünti a türelmetlen felhasználóknak

Kütyük

Microsoft: bünti a türelmetlen felhasználóknak

Arra inti Windows Phone 7 operációs rendszerét használókat a redmondi óriáscég, hogy ne próbálják „rábuherálni” a legújabb frissítést, annak ugyanis nem lesz jó vége.

Még a múlt hónapban jelentette be első nagyobb frissítését a Microsoft Windows Phone 7 operációs rendszere kapcsán. Mint kiderült, a vállalat az update-et a mobilszolgáltatók által nem zárt telefonokhoz tette csak közzé közvetlenül, vagyis azok, akik nem a szolgáltatótól vásároltak, vehetik azonnal alkalmazásba a bővítést. Redmond ugyanis azzal érvel, hogy a hardver (vagyis a telefonok) kialakítása márkánként eltérhet, főleg akkor, ha a szolgáltató „belenyúlt” a kommunikációs eszközbe, hogy azon olyan alapvető változtatásokat végezzen, mint például a készülék szolgáltatóhoz való kötése.

Mindazonáltal ez nem jelenti azt, hogy az előfizetéses felhasználók ne juthatnának hozzá a frissítéshez – csak nem azonnal. Majd a mobilszolgáltató és/vagy a gyártók bevizsgálása után kaphatják meg az update-et, ismertette a Microsoftot képviselő Eric Hautala a hivatalos álláspontot. Ennek pontos dátumát azonban nem tette közzé a vállalat.

Sufnituning
Természetesen akadtak olyanok, akik nem bírták kivárni a hivatalos frissítés idejét, és megpróbálták „rábuherálni” a kiadott, copy&paste funkciót támogató frissítést. Hautala szerint azért veszélyes ez a művelet, mert a felhasználó könnyen saját magát büntetheti meg azzal, hogy nem ellenőrzött lépéseket végez telefonján. Előfordulhat, hogy a telefon konfigurációja megváltozik, és a jövőben már nem lesz képes fogadni a frissítéseket, sőt, az sem kizárt, állította a felhasználói élményért felelős részleg menedzsere, hogy a készülék hibássá vagy használhatatlanná válik.

Jó hír az érintetteknek, hogy a szolgáltatók egy része már megkezdte az update elérhetővé tételét: a brit O2 és a francia SFR ügyfelei már letölthetik és telepíthetik a frissítést. A Microsoft a színfalak mögött valószínűleg komoly nyomást igyekszik kifejteni a gyártók és a mobilszolgáltatók irányában, hogy azok minél hamarabb kezdjék meg a copy&paste frissítés közzétételét ügyfeleik számára.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés