Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az Invitel 2010-ben is keresi az innovatív vállalkozásokat

Kütyük

Az Invitel 2010-ben is keresi az innovatív vállalkozásokat

Innováció, hatékonyság, maximalizmus, kreativitás: ezek a kulcsszavai az InnoMax 2010 pályázatnak.

InnoApps: „Szórakozz!”, vagy inkább „Ne szórakozz!”?
Idén az InnoMax mellett elindul az InnoApps pályázat is, amelyben felsőoktatási intézmények diákjai vehetnek részt. Az Invitel számára fontos, hogy a legtehetségesebb fiatal „fejlesztők” teret kapjanak tehetségük megmutatásához, és persze forrást, támogatást további ötleteik megvalósításához. Hiszen ők a jövő döntéshozói, akik innovatív, kreatív szemléletükkel sikeres vállalatvezetőkké válhatnak.
A pályázaton valamilyen újszerű, ötletes alkalmazás benyújtásával lehet indulni (pl.: Android-, iPhone-alkalmazásokkal, játékokkal; PC-, Apple Macintosh-szoftverrel, applikációval, vagy webes fejlesztéssel, Facebook-alkalmazásokkal stb.). Az üzlethez, illetve munkához kötődő „komolyabb” témájú fejlesztésekkel a „Ne szórakozz!” kategóriában, a „könnyedebb” hangvételű fejlesztésekkel pedig a „Szórakozz!” kategóriában lehet pályázni. A díj kategóriánként 200 000 forint és 1 éves Net&Go előfizetés.
 

A tavalyi évben elért sikerek biztató eredményeit követően az Invitel idén már második alkalommal szervezi meg az innovatív kis- és középvállalkozások versenyét. Az InnoMax 2010 Díjra megvalósult ötletekkel, a hatékonyságot javító innovációkkal, üzleti fejlesztésekkel lehet nevezni 2010. december 1. és 2011. január 31. között.

“A legjobb ötlet sem ér semmit, ha nem lehet megvalósítani – tartja a mondás. De mennyit ér a legjobb ötlet, ha megvalósították? Az Invitelnél most sokat, hiszen idén is díjazzák a maximalistákat! Erről szól az InnoMax 2010 Díj. Azokat a vállalkozó szellemű kis- és középvállalatokat keresik, amelyek az Invitel valamilyen üzleti szolgáltatását használva, azt innovatív módon alkalmazva értek el üzleti sikereket, tették hatékonyabbá, gyorsabbá vagy jövedelmezőbbé cégüket” – tudtuk meg Zsembery Györgytől, az Invitel üzleti működéséért felelős vezérigazgató-helyettesétől, az InnoMax 2010 pályázat zsűrijének elnökétől.

E-ticket, 3D monitor, innovatív adatbázis-kezelés és gyógyítás

A tavalyi nyertesek között vannak olyan cégek, amelyek számára az innováció üzleti kérdés, mert ilyen iparágban dolgoznak, ebből élnek. Ilyen volt például a Hedz Magyarország Kft., amely elektronikus jegyekkel, e-ticket rendszerekkel pályázott, de a 3D-s monitorokat fejlesztő iPont-Consulting Kft. is díjat nyert. Az Opten Informatikai Kft. pedig speciális cég-adatbáziskezelő rendszerével érdemelte ki az elismerést. Az InnoMax pályázat azonban nemcsak az informatikai piac innovátorairól szól, a Medicover Zrt. például a gyógyítást segítő, az orvos-beteg kommunikációt hatékonyabbá tevő rendszer fejlesztésével nyert különdíjat a tavalyi versenyben.

Az InnoMax 2010 Díj a kkv-kat támogatja

Az Invitel az InnoMax pályázattal szeretné támogatni a kis- és középvállalatokat, mert az ország versenyképessége is múlik azon, hogy miként teljesítenek majd ezek a cégek a következő években. Ebben pedig felelősséget érez az Invitel, ezért is szeretné segíteni működésükben a leginnovatívabb vállalatokat, hiszen a verseny tétje nemcsak a dicsőség: az 5-19 fős cégek 300 000 forint, a 20-69 fős cégek 500 000 forint, a 70-250 fős cégek 1 000 000 forint értékű díjat nyerhetnek.

A szervezők további célja, hogy az üzleti maximalizmus, az innováció megkapja azt a kiemelt figyelmet, amit megérdemel – és amiről a gazdasági válság, a visszaesés miatt ritkábban esik szó mostanában. A verseny arra is lehetőséget ad, hogy a tehetséges vállalkozások egy kicsit másképpen is megmutatkozzanak, bemutassák azt, amire büszkék, amit a maguk erejéből, tehetségéből hoztak létre.

Jelentkezés egyszerűsítve

Az Invitel nagy gondot fordít arra, hogy a pályázás a lehető legkisebb adminisztrációs terhet rója a vállalkozásokra. A jelentkezés ingyenes, és elegendő felkeresni a www.invitel.hu/innomax oldalt, majd a “NEVEZÉS”-re kattintva kitölthető a pályázati űrlap.

Nemcsak szolgáltatás- vagy termékfejlesztéssel lehet pályázni, hanem minden olyan ötletet örömmel fogad a zsűri, ami javította a vállalat hatékonyságát, vagy fejlesztette versenyképességét. A lényeg az üzleti innováció! Így az Invitel nemcsak informatikai, hanem például termelési, logisztikai, illetve akár hr-területről is várja a nevezéseket. Az Invitel InnoMax 2010 Díjra 2010. december 1-jétől lehet pályázni, a döntősök közül pedig 2011 februárjában választják ki a nyertes pályázókat.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés