Connect with us

Hirdetés

technokrata

A világ túlsó feléről is nyomtathatunk – e-mailcím a printereknek

Smart home

A világ túlsó feléről is nyomtathatunk – e-mailcím a printereknek

A HP a színes nyomtatás megjelenéséhez hasonlította legújabb fejlesztésének jelentőségét.

Bemutatta új, zömmel az őszi időszakra megújított nyomtatóit a HP, melyek elsősorban nem is hardveres tekintetben hordoznak újdonságot – bár említésre méltó a Wi-Fi széleskörű támogatása -, hanem az ePrint technológia adoptálása miatt érdemelnek figyelmet. Ennek révén bárhonnan nyomtatást kezdhetünk a világ bármely, a technológiát támogató nyomtatójára. Nem kell hozzá más, csak egy e-mail küldésére képes eszköz.

A dokumentumokat a rendszer felhőben tárolja, és az, igény szerint onnan bármikor kinyomtatható. Az újdonsággal a felhasználónak lehetősége nyílik arra, hogy bármilyen helyen arra alkalmas készülékről (pl. okostelefonról) egy ePrint-képes nyomtató saját e-mail címére a dokumentumot elküldje, s azt a rendszer azonnal kinyomtatja. Az új megoldások jegyében a HP teljes sorozattal (lézer- és tintasugaras eszközökkel egyaránt) lép piacra irodai és otthoni felhasználásra szánt webkész e-All-in-One nyomtatókkal.

HP Officejet 6500A

A sajtótájékoztatón elhangzottak szerint a digitális tartalmak több mint háromszor olyan gyorsan bővülnek, mint a kinyomtatandó anyagok. Ennek ellenére a papírmentes iroda még nagyon sokáig álom marad, de a nyomtatási költségek kordában tarthatók. Például azzal, hogy az új, ePrint nyomtatók védve vannak a spammelés ellen. Nem fogadnak e-mailt, csak akkor, ha kizárólag a nyomtató e-mailcíme szerepel a címzettek listájában; és igény szerint akár white list is létrehozható, így csak azok küldhetnek elektronikus levelet a nyomtató számára, akik szerepelnek az engedélyezett felhasználók listáján.

Hordozható számítógépek
Immár itthon 25-75 százalék az asztali PC-k és a laptopok aránya, vagyis minden egyes eladott asztali számítógépre három hordozható jut. Ennek megfelelően a HP is hangsúlyt fektet a piacra. A megújult HP Mini notebook sorozat új HP Anno-matte Imprint designnal és hosszabb akkumulátor élettartammal mutatkozik be. A HP QuickWeb funkcióval az otthoni felhasználóknak szánt notebook esetében is elérhető az internet az operációs rendszer betöltése előtt. Szintén a hordozható masinákat érinti az új arcfelismerés funkció, mely az üzleti biztonságot hivatott növelni.

HP EliteBook 2740

HP EliteBook 2740

Nem maradt ki a táblagép-őrületből a HP sem: EliteBook 2740p táblaszámítógépe 30,7 cm-es képátlójú kijelzővel, valamint toll- és érintőképességekkel rendelkezik. Utóbbi megkönnyíti a navigációt, a lapozást és a feladatok elvégzését. Ez a táblaszámítógép a digitális kézírásos feljegyzésekkel szöveggé alakítja vagy kézírásként elmenti. Az eszköz kialakítása megfelel a rázkódásra, porra, páratartalomra, magasságra és magas hőmérsékletre vonatkozó, szigorú katonai szabványnak is.

Említést érdemel még a HP ProBook 4520s noteszgép: a finom kidolgozású színezéssel rendelhető, 39,6 cm-es képátlójú eszköz QuickLook 3 funkciója másodpercek alatt, egyetlen gombnyomásra, rendszerindítás nélkül biztosítja az e-mailek, a naptár, a feladatlista és a kapcsolattartási adatok áttekintését és szerkesztését. Az új, levezetőcsatornás, cseppálló billentyűzet segít megóvni a kényes elektronikát és a fontos alkatrészeket a kisebb folyadékfreccsenésektől.

HP ProBook 4520

HP ProBook 4520s



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés