Connect with us

Hirdetés

technokrata

Telefonként is használható táblagép

Smart home

Telefonként is használható táblagép

Normál méretű SIM-kártyával használható a Viewsonic terméke.

A ma induló berlini IFA kiállításon mutatkozik be a gyártó legújabb táblagépe, a Viewpad 7, mely nevével összhangban 7 colos képátlójú érintőképernyővel érkezik. Emellett a Viewsonic elismerte egy nagyobb, 10 colos változat elkészítésére vonatkozó tervét is, ám arról mindössze annyit árult el, hogy dual-boot rendszerű lesz, azaz kétféle operációs rendszer kerül majd rá.

Ennél jóval többet lehet tudni viszont a boltokba októberben kerülő táblagépről. A monitorgyártás során szerzett tapasztalatait alapul véve alkotta meg a Viewpadet a vállalat, mely az Android 2.2-es változatát futtatja operációs rendszer gyanánt. Rendelkezik telefonos és VoIP képességekkel, elülső és hátsó kamerával (utóbbi 3 megapixeles felbontású lesz), illetve egy VGA felbontású kijelzővel.

viewsonic_viewpad_7

A kapacitív, egyszerre több érintést is kezelni képes (multitouch) LCD-t olyan extra lehetőségek egészítik ki, mint a 3G-s vagy Wi-Fi hálózatokra való kapcsolódási képesség, Bluetooth és a teljes méretű SIM foglalat. Utóbbi nagy érv lehet a készülék mellett, hiszen az Apple iPadje micro-SIM kártyákat tud csak befogadni, ám a legtöbb felhasználó számára ez azt jelenti, hogy új kártyára van szüksége.

A készülék automatikusan működő gravitációs érzékelőkkel is el lesz látva, azaz a képi tartalmat a készülék orientációjának megfelelően tudja változtatni, elforgatni. Mindezért várhatóan 350 fontot (átszámítva körülbelül 120 ezer forintot) kér majd a vállalat, azaz egyértelműen a drágább készülékek közé fog tartozni.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés