Connect with us

Hirdetés

technokrata

Ipad darálóban

Smart home

Ipad darálóban

Van, aki miszlikbe aprítja, de a többség elégedett vele – az Apple legújabb kütyüjéből 300 ezret adtak el alig pár óra alatt.

Többször írtunk már az Apple táblagépéről, a kis eszköz azért került ismét célkeresztbe, mert az elmúlt hétvégén jelent meg a boltokban. A 9,7 colos, egyszerre több érintést is kezelni képes, 768×1024 pixeles felbontású kijelzővel szerelt modell egy 1 GHz-es órajelű ARM processzorra alapul, 16-32-64 GB-nyi flashmemóriás háttértárat tartalmazhat és egy SD-kártya olvasót. USB csatlakozása mellett támogatja a 802.11n Wi-Fi szabványt, a Bluetooth 2.1+EDR-t és (felárért) a 3G-s csatlakozásokat is.

A 24x19x1,3 centiméteres, 70 dekagrammos eszköz az iPhone OS 3.2-es változatát futtatja, annak minden előnyével és hátrányával együtt. Egyrészt nagyon gyors a készülék szoftvere, a képnézés és a webezés is zökkenőmentesen zajlik. Ez utóbbi során azonban kénytelenek nélkülözni a Flash-es tartalmakat a felhasználók, mivel az Apple nem támogatja az Adobe formátumát. Emellett külső alkalmazásokból csak egy futhat egyszerre, multitaskra csak a belső programok esetében van lehetőség.

Mégis sikeresnek tűnik a több mint 10 órás üzemidejű iPad, és nem csak azért, mert az olyan játékok, mint a Need for Speed: Shift is elfutnak rajta. Hatalmas adatbázisból vásárolhatnak hozzá könyveket (iBookstore) és szoftvereket (App Store) a vevők: előbbiből 250 ezer, utóbbiból 1 millió fogyott. Ehhez persze komoly eredményeket kellett felmutatni az értékesítés kezdete óta eltelt két napban: az Apple csak az Egyesült Államokban 300 ezer példányt adott el belőle.

Egyértelműen jelzi a kis eszköz sikerét, hogy elkezdtek terjedni a vele foglalkozó rajongói, vagy rá építő üzleti videók. Mint például az alábbi, melyben a szerencsétlen készülékkel egy daráló végzett.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés