Connect with us

Hirdetés

technokrata

Lecsaptak Európa legnagyobb volumenű kalózbandájára

Smart home

Lecsaptak Európa legnagyobb volumenű kalózbandájára

Elképesztő mennyiségű másolt CD és DVD került elő a rendőrségi razzia során.

Múlt hét szerdán komoly fogást sikerült elérniük a lengyel rendőröknek: egykori északi szomszédunk hatóságai arról számoltak be, hogy az Európai Unió legnagyobb volumenű, digitális kalózkodással foglalkozó csapatát sikerült lefülelniük. Anna Kedzierzawska, a varsói városi rendőrség az AFP-nek adott tájékoztatásában kiemelte azt is, hogy a sikereket nem egyedül, hanem más országok bűnüldöző szerveinek segítségével tudták elérni.

Mindez a számok nyelvére lefordítva közel 54 ezer kompakt lemezt és DVD-t jelentett, illetve négy gyanúsítottat – köztük a csapat vezetőjét – is őrizetbe vettek. A szóvivő elmondása szerint a 38 éves Krzysztof M. két, egyébként legálisan működő másolóközpontot használt a jogsértő tevékenység folytatásához: egyet a lengyel fővárosban, Varsóban, egyet pedig a dél-lengyelországi Rybnik városában. Az így előállított hamisítványokat aztán Nyugat-Európába küldték értékesítésre.

Pontosan nem lehet tudni, hogy mióta végeztek illegális másolásokat a lengyel kalózok, de a rendőrség szerint 2008 októberéig vissza lehet követni a nyomokat. A lefoglalt anyagok átvizsgálása emellett olyan érdekes információkkal is szolgált, mint a lemásolt filmek címei. A lengyel média szerint a Gettó milliomos (Slumdog Millionaire) és a Mickey Rourke visszatérését elhozó The Wrestler kiemelkedően magas arányban képviseltetett az illegális kópiák között.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés