Connect with us

Hirdetés

technokrata

Újabb lehetőségek a szórakozásban

Smart home

Újabb lehetőségek a szórakozásban

Kis távolságon is nagy kép…

A BenQ hivatalosan is piacra dobta MP rövid vetítési távolságú projektorcsaládját, két új típus – az MP512 ST és az MP522 ST készülékek bemutatásával–, amelyek a tavaly novemberben debütált MP771 nyomdokain járnak. Mindegyik projektor egyedülálló aszférikus lencsével közelebbi távolságra, de továbbra is tökéletes minőségben, nagyobb képet vetít. A gondosan megválasztott funkciók még inkább megkülönböztetik az egyes modelleket, mint ideális iskolai (MP771 & MP522 ST), üzleti (MP522 ST/512 ST), és szórakoztató (MP512 ST) elektronikai eszközöket. A helyre vonatkozó korlátok legyőzésén túl a BenQ MP Short-Throw termékcsalád kényelmes felhasználást és új lehetőségeket jelent minden helyszínen.

A rövid vetítési távolságú projektorok a nagyméretű képek vetítésének nyilvánvaló problémáját oldják meg szűk helyiségekben, ahol a falak nincsenek messze egymástól. A BenQ rövid vetítési távolságú projektorai azonban nemcsak a térrel kapcsolatos aggodalmakra jelentenek megoldást, hanem vadonatúj távlatokat nyitnak az otthoni, az iskolai, üzleti, nyilvános és kereskedelmi felhasználásban.

Az otthoni kikapcsolódáskor, videojátékok használatakor az MP512 ST mellett a család szabadon mozoghat anélkül, hogy belesétálna valaki a kivetített képbe. Ez az előny különösen nyilvánvalóvá válik, amikor filmet néznek vagy interaktív videojátékot, mint például a Nintendo Wii, játszanak. Otthoni mozizásnál a rövid vetítési távolság – amely fele a hagyományos projektorok vetítési távolságának – garantálja, hogy, ha bárki feláll, nem zavarja a többieket. A két beépített 5 wattos hangszóró, a mindenre kiterjedő kapcsolódási lehetőség, amely tartalmazza az időálló HDMI (HDCP) csatlakozót, a 2200 ANSI lumen fényerő és a 2500:1 kontrasztarány az MP512 ST készüléket az otthoni kikapcsolódás tökéletes eszközévé teszi, legyen szó akár filmekről, PlayStation3-ról, Xbox 360-ról vagy bármi más szórakozási lehetőségről. A stílusos, karcsú, hófehér kivitelezés bármely otthon hangulatához nagyszerűen illeszkedik.

Az 55 coll átmérőjű képet mindössze egy méterről vetíteni képes MP522 ST (az MP512 ST-hez hasonlóan) több szabadon felhasználható teret enged a kis tantermekben és tárgyalókban. A nézők és az előadó szabadon mozoghatnak a projektor mögötti területen anélkül, hogy kereszteznék a vetítő fénysugarát: ez a tulajdonság különösen célszerű izgő-mozgó diákok között. Az a tény, hogy a projektor mögött áll az előadó, annak a lehetőségét is kizárja, hogy az ő árnyéka vetődjék a képre, illetve kiküszöböli azt az egészségügyi kockázatot is, amelyet a szembe világító erős fényű lámpa jelent. A praktikus 5 wattos hangszóró és kivételes alkalmazkodóképessége a kis- és közepes vállalkozási, a kis irodai és oktatási alkalmazásokban növeli felhasználási értékét, míg díjnyertes dizájnja tiszteletet parancsoló hatást kelt professzionális vállalati környezetben.

Nagyközönségnek szánt bemutatókra, fogadásokra és oktatási alkalmakra a rövid vetítési távolságú MP771 kiváló megoldást jelent: nagyobb lendületet, spontaneitást és mozgalmasságot visz nemcsak a kis tantermekbe, de bármilyen zsúfolt helyszínre is. Egy áruházban, múzeumban vagy előadóteremben a közönség szabadon mozoghat anélkül, hogy zavarná a bemutatót, és így a hangulatot. Az extra rövid távolságú vetítési képesség az jelenti, hogy az MP771 hihetetlen, 74 coll átmérőjű képet tud vetíteni mindössze egyméteres távolságról 3000 lumen fényerővel, 2000:1 kontrasztaránnyal, és az élenjáró UNISHAPE technológiával. Az UNISHAPE technológia változtatni képes a projektor lámpájának fényintenzitását digitális tükör-eszközével (DMD) összhangban, és egy olyan színskálával, amely a fényesség 40 százalékos növekedését teszi lehetővé, az egyes színeket pedig többféle beállítási módozatban erősíti.

Rövid vetítési távolság, funkciók hosszú sora
Az MP Short-Throw termékcsaládot az átgondolt funkciók hosszú sora jellemzi, melyek a kis távolságról történő vetítést ragyogóvá és kényelmessé teszik. Mindhárom készülék a Texas Instruments Digital Light Processing (DLP) technológiáját alkalmazza az apró részletek élesebb megjelenítése, a szöveg könnyebb olvashatósága és az egyöntetű, sosem fakuló színek érdekében. Emellett a színek optimalizálásában a továbbfejlesztett hatszegmensű Golden Ratio színskála és a BrilliantColor technológia vesz részt, amelyek akár 50 százalékkal fokozzák a színek ragyogását, és drámaian felerősítik a középtónusú árnyalatokat. A felhasználók a színek további finombeállítását végezhetik el a BenQ 3D Color Management rendszerével – amely kivételes előrelépést jelent az árnyalat, a telítettség és a karakter egymástól független módosításában.

A vállalati, kereskedelmi és iskolai felhasználók egyaránt értékelik majd a számtalan kényelmi funkciót, köztük az Előadás időzítőt, a Gyors automatikus keresést, a Gyors hűtést, a Billentyűzárat, a Biztonsági jelszót és a képernyőn megjeleníthető gyakran ismételt kérdések listáját. A Falszín korrekciója, a Táblára vetítés módozat és a 11 előre beállított képmegjelenítés megkönnyítik a szín és a kép optimalizálását. Az MP512 ST/522 ST készülékek emellett még Feliratozási funkcióval is rendelkeznek.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés