Connect with us

Hirdetés

technokrata

iPhone gyilkos csodamobil Japánból!

Kütyük

iPhone gyilkos csodamobil Japánból!

Az iPhone a sok igénytelen kínai másolat után végre igazi kihívóra találhat.

A hivatalosan idén januárban bejelentett, a kereskedelmi forgalomban (az USA-ban) pedig néhány hete felbukkant Apple iPhone első komolynak tekinthető riválisa honnan máshonnan, mint a high-tech szigetországból, Japánból származik. A keresztségben Sophia Nani nevet kapott masináról első pillantásra azt lehet hinni, hogy nem több egy egyszerű hordozható multimédiás lejátszónál, pedig a készülékben többek közt egy teljes értékű mobiltelefon is helyet kapott.

Mint ismeretes, az Apple iPhone-ban egy 3,5 colos képátlóval rendelkező érintőkijelző teljesít szolgálatot, mely 320×480 pixeles felbontással és 16 millió színárnyalattal büszkélkedhet. Nos, a Sophia Nani-nak még ezen is sikerült túltennie, hiszen ebben a készülékben egy 4,3 colos képátlójú ˝widescreen˝ display található, melynek felbontása nem kevesebb 400×800 képpont!

Az előlapon és a hátlapon egyaránt van kamera, vagyis többek közt videótelefonálni is lehet a Nani-val, azt azonban egyelőre nem lehet tudni, hogy ezek a kamerák pontosan milyen felbontásúak. Sajnos az integrált memória kapacitása is ismeretlen, az viszont már biztos, hogy a bővítőslotba miniatűr microSD (TransFlash) memóriakártyákat lehet behelyezni.

A Windows CE operációs rendszerű, 600 MHz-es processzoros kütyüből természetesen a Wi-Fi (802.11b/g) sem hiányzik, ráadásul még digitális TV-adásokat is nézhetünk az egyelőre ismeretlen árú Sophia Nani-n.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés