Connect with us

Hirdetés

technokrata

Szélsebes mobil net mindenkinek – tör előre a HSDPA!

Kütyük

Szélsebes mobil net mindenkinek – tör előre a HSDPA!

A mobil szélessávú technológia egyre terjed a tömegpiacon.

˝A világszerte üzembe helyezett 128 kereskedelmi HSPA-hálózattal és több mint 300 HSPA-eszközzel a mobil szélessávú technológia gyorsan halad a tömegpiaci elterjedés felé˝ – nyilatkozta Carl-Henric Svanberg az Ericsson elnök-vezérigazgatója a vállalat Londonban megrendezett stratégiai és technológiai csúcstalálkozóján.

Bizonyítékként számos példát hozott fel, ahol a kereskedelmi szempontból beindított HSPA-hálózatokban az elmúlt év során megnégyszereződött az adatforgalom, és a növekedés egyre gyorsul. Ezt a fejlődést az Ericsson alapozta meg az általa kínált technológiával, amely világszerte több mint egy milliárd ember csatlakoztatását biztosítja.

Svanberg elmondta: ˝Az iparágunk izgalmas fejlődésen megy keresztül. Most telepítik a 7,2 Mbit/s sebességet kínáló HSPA-technológiát, a beágyazott modemek pedig 2008 elején jelennek meg. Ez azt jelzi, hogy a mobil szélessávú technológia kezd mindennapjaink részévé válni˝.

Svanberg kitért a fejlődő piacokon a távközlési megoldások iránt továbbra is tapasztalható igényre, ahol a GSM hálózatok kiépítése folyik a lefedettség és a kapacitás biztosítására, valamint ezzel párhuzamosan zajlik a hálózatok frissítése HSPA technológiára.

Svanberg a folytatásban elmondta: ˝Világosan látjuk, hogy a mobiltelefon nélkülözhetetlen lesz a digitális választóvonal eltüntetésében. A mobilitás kulcsfontosságú a fejlődő országok termelékenységének és életminőségének javításában˝.

Hazánkban elsőként a T-Mobile, majd pedig a Pannon és a Vodafone indított kereskedelmi HSDPA szolgáltatást. A T-Mobile Budapest egyes részein már 7,2 Mbit/s-os letöltést és 1,4 Mbit/s-os (HSUPA) feltöltést kínál előfizetői számára, a másik két szolgáltató pedig maximum 3,6 Mbit/s-os letöltési-, illetve 384 Kbit/s-os feltöltési sebességet biztosít ügyfeleinek. A hazai szolgáltatók népességre levetített UMTS/HSDPA lefedettsége jelenleg mintegy 30-45 százalékos – pozitívum, hogy a különböző mobil net csomagok ára az elmúlt időkben jelentősen csökkent.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés