Connect with us

Hirdetés

technokrata

Kütyük

Online randik

Interneten (is?) keressük társunkat. Na és persze pornót is, ha nő éppen nem akad…

Vajon a szülők tudják, hogy mit csinálnak gyermekeik miközben interneteznek? És vajon mit csinálnak a szülők, amikor szörfölnek a neten? Idegenekkel beszélgetnek? Jobban szeretik online ismerőseiket, mint a barátaikat? Vajon hányan használták már a világhálót arra, hogy randevúzzanak, kifizessék a számláikat vagy játsszanak? Továbbá miként viszonyulnak mindezek a valós élet dolgaihoz?

A Symantec, a Norton biztonsági szoftverek gyártója, fel akarta mérni, hogy mivel töltik idejüket az emberek a világhálón való szörfölés közben, ezért a Harris Interactive-val összefogva több ezer gyermeket és felnőttet kérdeztek meg online viselkedési szokásaikról. A kutatás leginkább az Egyesült Államokra, Nagy Britanniára, Ausztráliára, Németországra, Franciaországra, Brazíliára, Kínára és Japánra terjedt ki. A Symantec a Norton Online Living Reportban összesítette a válaszokat.

Megfigyelhető, hogy világszerte a felnőtt internetezők 45 százaléka köt online barátságokat, mely arra enged következtetni, hogy a nevezetes szállóige, mely szerint ne állj szóba idegenekkel, nem érvényes az online kapcsolatokra. Még meglepőbb, hogy az online barátkozók fele érezte jobban magát ezekben a kapcsolatokban, mint a baráti viszonyaiban. További népszerű tevékenységek a világhálón: randevúzás, internetes közösségi oldalak, játékok.

Amit a gyerekek csinálnak világszerte a világhálón
Vajon a szülők valóban tudják mit csinál gyermekük internetezés közben? A szülők az Egyesült Államokban azt hiszik, hogy gyermekeik havonta két órát töltenek a számítógép előtt, valójában azonban ez a szám mintegy húsz óra! A 13-17 év közötti tinédzserek 41 százaléka szerint szüleiknek fogalamuk sincs arról, hogy mire keresnek rá az Interneten.
Íme egy lista, hogy ténylegesen mit csinálnak a gyerekek az Interneten:
Barátkoznak – Minden tíz, 8 és 17 év közötti gyerek közül 4 szerez barátokat online. Ha a tinédzsereket nézzük, ez az arány 60 százalékra emelkedik. Minden harmadik amerikai gyerek nyilatkozott úgy, hogy szívesebben tölti idejének nagy részét online „barátaival”.
Közösségi kapcsolatépítés – A tinik 67 százaléka látogatja „állandóan” vagy „gyakran” az internetes közösségi oldalakat. Amikor ilyen oldalakról van szó, a gyerekek viselkedése hasonlít szüleikére. Ebben az esetben míg az amerikai szülők 47 százaléka szörföl „állandóan”, „gyakran” vagy „néha” ilyen oldalakon, addig gyerekek 46 százalékára jellemző ugyanez. Ha Kínát nézzük, ez a szám 78 és 85 százalék.
Vásárlás – Minden harmadik amerikai gyerek nyilatkozott úgy, hogy „nagyon magabiztos” vagy „magabiztos” az online vásárlás során. Ez az érték eléri a 69 százalékot a kínai fiatalokat tekintve.
Személyes adataik kiadása – 10 gyermekből 4 kapott már online felkérést személyes adatainak kiszolgáltatására.
Idegenek próbálják megközelíteni őket – Az amerikai fiatalok 16 százalékát próbálták már megkörnyékezni idegenek. Habár a felnőttek csupán 6 százaléka gondolja úgy, hogy idegenek megpróbálhatnak a gyermekek közelébe férkőzni.

Íme az egyik legmegdöbbentőbb adat: világszerte a szülők mintegy 48 százaléka gyakorol csak szülői kontrollt gyermekük online tevékenységére.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés