Connect with us

Hirdetés

technokrata

Új Internet és intranet portál az MVM-nél

Kütyük

Új Internet és intranet portál az MVM-nél

Új arculattal és szolgáltatásokkal jelentkezik a Magyar Villamos Művek Rt. portálja. A lényegi változások az oldal megjelenésében, motorjában és a szolgáltatások folyamatos fejlesztésében észlelhetők.

A Magyar Villamos Művek Rt. vállalati intranet és publikus internet portálját integrált rendszerré kívánta fejleszteni. Rövidtávon megoldást kerestünk a vállalati tartalmak karbantartására, hosszú távon pedig a lehető legtöbb vállalati alkalmazást kívánjuk integrálni az új portálba, mondta Nagy Róbert, a társaság informatikai főmérnöke. A rendszer lehetővé teszi, hogy a jövőben számos összetettebb alkalmazás épüljön be a portálba (ERP, CRM stb.).

A Sense/Net Portal Engine portálmotor lehetőséget nyújt a site-ok és tartalmuk (szöveg, kép, file) egyszerű szerkesztésére, tetszőleges menürendszer és navigáció kialakítására, sablonok alkalmazására, szerkesztésére és létrehozására. Mindezek mellett lehetőség van kiegészítő oldalak létrehozására és a portálhoz tartozó interaktív szolgáltatások igénybevételére. Ilyen például a fórum, a portál hírlevél küldő szolgáltatása, a dokumentumtár és galéria – ismertette a megvalósított rendszert Bíró Tamás a Sense/Net marketingigazgatója.

Az MVM munkatársai az új intranet portálon egy pontban összegyűjtve számos információt találnak, amire napi munkájuk során szükségük lehet. Az új szolgáltatások között szerepel a napi és az archív sajtószemle, letöltő központ, melyben belső és külső dokumentumok, a szervezettel kapcsolatos törvényi rendelkezések egyaránt megtalálhatók. További elérhető szolgáltatás a telefonkönyv, a hibabejelentő és véleménynyilvánító portlet, melyen keresztül az intranettel kapcsolatos, de a továbbiakban tetszőleges, közérdekű témákra vonatkozó javaslatokat jelezhetik a kollegák. Egyéb rendelkezésre álló funkciók – az internetes megoldáshoz hasonlóan – a dokumentumtár, a fórum és a galéria.

Az új integrált rendszer egyik legfőbb előnye, hogy lényegesen leegyszerűsíti, egyben hatékonyabbá teszi a publikációt, csökkentve ezáltal a szükséges élőmunka-ráfordítást – mondta Tringer Ágoston, az MVM Rt. kommunikációs vezetője. Az egy rendszeren történő megvalósulás lehetőséget teremt a rendszerek közötti átjárásra, így az intraneten megjelenő dokumentumok, anyagok egy gombnyomással megjeleníthetők az interneten is. A sokrétű információkat szolgáltató portál a vállalat belső és külső kommunikációja és annak minősége szempontjából kiemelten fontos tényező a jövőben.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés