Connect with us

technokrata

Közel 1100 diák egy új magyar, online versenyen

Kütyük

Közel 1100 diák egy új magyar, online versenyen

350 csapat részvételével elindult a legújabb internetes verseny, amely a mozgókép világába repíti a résztvevőket.

A tavalyi Professzor X verseny után, a UPC Magyarország Kft. a Coedu Távoktatási Kft-vel és az Oktopusz Alapítvánnyal együttműködve megrendezte legújabb megmérettetését, a Luis de Filmez Mozgóképzelőerő versenyt. 1100 diák 523 különböző településről 350 csapatot alkotva jelentkezett a megmérettetésre a verseny hivatalos honlapján. A szervezők nagy örömére Romániában, Szlovákiában és Ausztriában élő magyar diákok is indulnak a versenyen. Idén a filmek felé irányítják a szervezők a versenyben résztvevő diákok figyelmét. A verseny célja kreatív feladatok segítségével bevezetni a fiatalokat a filmkészítés rejtelmeibe, megtanítani őket a forgatókönyvírás mesterségére, valamint önálló produkciók készítésére ösztönözni a résztvevőket. A versenyben nem a technikai felkészültséget, hanem az ötleteket, a csapatmunkát és a kreativitást értékeli a szakmai zsűri.

Az 5 fordulós és 3 hónapos verseny alatt a 3 mondatos filmötlettől egészen a dialógusokkal bővített forgatókönyv elkészítéséig sok kihívás vár a csoportokra. A fordulók teljesítéséhez többek között használniuk kell mobiltelefonjukat, az internetet, kamerát, videó-lejátszót és saját eszüket.

A versenyzők filmötleteiket az alábbi kategóriákban adhatják le:
– krimi
– vígjáték
– művészfilm
– ember és természet
– extrém sportok
– „it´s showtime!”
– az ízek birodalma

Filmez úr emberei feladatokban és kihívásokban bővelkedő versenyben teszik próbára a jelentkezőket. Az a csoport, amelyik a legjobban helytáll, nyeri meg a Luis de Filmez Production támogatását és juthat el Hollywoodba. A második csapat tagjai egy-egy értékes digitális kamerával lesznek gazdagabbak, míg a harmadik csapat diákjai egy-egy névre szóló rendezői széket vihetnek haza a díjkiosztó után.

A három, legtöbb diákot indító iskola különdíjban részesül, egy darab egy éves UPC Direct előfizetés a hozzátartozó technikai eszközökkel lesz a jutalmuk.Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu