Connect with us

Hirdetés

technokrata

A mobiltelefon az esélyegyenlőség megteremtésének egyik eszköze lehet

Kütyük

A mobiltelefon az esélyegyenlőség megteremtésének egyik eszköze lehet

Az Esélyegyenlőségi Kormányhivatal és a T-Mobile együttműködéseként a legfrissebb pályázatok, valamint a hamarosan a mozgáskorlátozottakat segítő, a legközelebbi akadálymentesített épületek, intézmények helyfüggő kereső szolgáltatása is elérhető lesz a t-zones WAP-portálon.

Nemzetközi vonatkozásban is ritkaságnak számító együttműködés keretében a ma bejelentett új szolgáltatás keretében az Esélyegyenlőségi Kormányhivatal önálló WAP-oldalai számos közérdekű információval elérhetők lesznek majd a legnagyobb hazai mobilcég WAP-portálján, a t-zones-on. Így a jövőben mobiltelefonnal internet elérés nélkül gyorsan, bárhonnan hozzáférhetők a hivatallal kapcsolatos legfrissebb hírek, aktuális pályázatok és programok. A legfontosabb cél az, hogy bárki helytől és időtől függetlenül, gyorsan, a lehető legegyszerűbben hozzáférjen az őt érintő és számára fontos információkhoz. Az adatbázis folyamatosan bővül és tartalmasabb lesz.

A mobiltelefon egyik nagy előnye, hogy a használó helyzetének meghatározásán alapuló szolgáltatással a közeljövőben megkönnyíthető a fogyatékossággal élők vagy éppen krízishelyzetben lévők mindennapi ügyintézése. A pályázatokon, szervezetek adatain és a legújabb híreken túl az Európában is egyedülálló helyfüggő segítő várhatóan július elejétől áll az ügyfelek rendelkezésére. A szolgáltatással a mozgássérült ügyfelek mobiltelefonjukkal gyorsan tájékozódhatnak a közelben található akadálymentesített középületekről. Az információk bármely mobilhálózatból elérhetők, a helyfüggő szolgáltatást a T-Mobile ügyfelei vehetik majd igénybe. Az Esélyegyenlőségi Kormányhivatal a WAP-oldalán található gyors és lényegi tájékoztatást jól kiegészíti a hivatal honlapja (www.eselyegyenloseg.hu), amelyet várhatóan még többen keresnek majd fel még részletesebb információkért.

Magyarországon jelenleg körülbelül 3-4 millió ember rendelkezik WAP-szolgáltatásra alkalmas mobiltelefonnal, másfél-kétszer többen az internet használók számánál. A T-Mobile t-zones WAP-portáljának főoldalát átlagban 120-130 ezer alkalommal töltik le, a napi látogatottság már több országos napilap olvasóinak számát is meghaladja.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés