Connect with us

Hirdetés

technokrata

Brüsszelben mutatták be a DirectEurope portál eredményeit

Kütyük

Brüsszelben mutatták be a DirectEurope portál eredményeit

Az EU strukturális alapjainak megpályázását segítő portál a sikeres magyar kísérleti szakasz után beindulhat Lengyelországban, a Cseh Köztársaságban és Szlovákiában is.

Az Oracle június 8-án Brüsszelben az Eurochambres közreműködésével rendezett bemutatón ismertette a DirectEurope portál magyar változatának első eredményeit az Európai Bizottság tisztviselőinek és más brüsszeli székhelyű szervezetek képviselőinek. A DirectEurope az első olyan webhely Európában, amelyet azzal a céllal hoztak létre, hogy segítse az Európai Unióhoz újonnan csatlakozó országok vállalkozóit, önkormányzatait és cégeit az EU strukturális alapjainak megpályázásában. A portál beindítása óta eltelt hét hetes időszak során több mint 1446 magyar felhasználó regisztrálta magát, és ezek közül mintegy 164 már nekilátott pályázata kidolgozásának.

Számos ágazatból jelentkeztek pályázók, köztük a távközlés, idegenforgalom, víztisztítás, logisztika, útburkolat-karbantartás, közlekedés, környezetbarát energiatermelés és gyermekgondozás területéről. Az érdeklődők között több önkormányzat, oktatási intézmény, diákszervezet és a közszférába tartozó egyéb szervezet is regisztráltatta magát.

A sikeres magyar kísérleti szakaszt követően az Oracle azt tervezi, hogy a következő néhány hónapban elindítja a lengyel, cseh és szlovák nyelvű változatot is az illető országokban. A portál online regisztrálást követően minden érdeklődő szervezet számára ingyen hozzáférhető.

„Nagy örömömre szolgál a portál első verziójának sikere, amely tanúsítja, hogy a felkínált szolgáltatások az iparágak és szervezetek igen széles köre számára bizonyulnak hasznosaknak.” – mondta Alfonso Di Ianni, az Oracle első elnökhelyettese, aki az új EU-tagországok régiójáért felel – „Az EU-alapok felhasználása alapvető szerepet játszik az új tagállamok gazdaságának fejlődésében és sikerében a kibővített Európában, és mostani eredményeink bizonyítják, hogy a portál képes pozitívan előmozdítani ezt a folyamatot. A DirectEurope révén a szervezetek szélesebb köre juthat több forráshoz rövidebb idő alatt.” – hangsúlyozta.

Az EU-pályázatok elkészítése gyakran eléggé bonyolult, és számos szervezet nem rendelkezik az uniós követelményeknek megfelelő pályázatok kidolgozásához szükséges szakértelemmel, pénzügyi erőforrásokkal vagy idővel. A DirectEurope a következőkkel segíti a pályázókat:
– a projektötletek hozzárendelése a megfelelő országos beruházási prioritásokhoz
– lépésről lépésre való segítségnyújtás a pályázat megírásához
– szakértők rendelkezésre állásának biztosítása a DirectEurope tagjain keresztül

A portál számos szolgáltatást kínál: a szükséges információkat rendezett formában biztosító adattárat, egy online pályázatkészítő eszközt, dokumentumkezelő funkciókat, online segédleteket a pénzügyi számításokhoz, önálló értékeléshez és minőségbiztosításhoz, valamint közvetlen kapcsolatot az illetékes szaktanácsadókkal és partnerekkel.

„Az Eurochambres által nemrégiben készített felmérés szerint a közép-európai vállalkozások optimistán tekintenek az uniós tagság kilátásaira, de gyakran nem eléggé felkészültek ahhoz, hogy teljes mértékben kiaknázhassák annak előnyeit.” – jegyezte meg Arnaldo Abruzzini, az Eurochambres főtitkára – „Ezért az új tagállamokban a DirectEurope-hoz hasonló kezdeményezések kritikus szerepet játszanak majd a strukturális alapok sikeres felhasználásában.” – tette hozzá.

A DirectEurope az Oracle kezdeményezése. A DirectEurope magyar változata a magyar kormányzat – különösen a Miniszterelnöki Hivatal és az Informatikai és Hírközlési Minisztérium – támogatásával került kialakításra, és létrehozásában közreműködött az OTP Bank, a Hewlett-Packard és a beruházás-tervezéssel foglalkozó professzionális szaktanácsadó cég, a Leadex Consulting.

„A DirectEurope eddigi eredményei tanúsítják, hogy a kezdeményezés képes növelni az EU-alapok magyarországi felhasználását. Reméljük, ezzel segítjük Magyarországot a Nemzeti Fejlesztési Tervben vázolt célkitűzések teljesítésében, és egyúttal a magyar informatikai ágazat fejlődését is előmozdítjuk.” – mondta Füzes Péter, az Oracle Hungary ügyvezető igazgatója.

A DirectEurope szolgáltatásait bárki ingyenesen igénybe veheti.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés