Connect with us

Hirdetés

technokrata

Új hibrid telefont fejleszt a Motorola és az NEC

Kütyük

Új hibrid telefont fejleszt a Motorola és az NEC

Az amerikai székhelyű Motorola a japán NEC amerikai részlegének munkatársaival karöltve egy olyan IP (Internet Protocoll) alapú irodai telefon kifejlesztésén dolgozik, mely Wi-Fi hálózatokban éppúgy használható, mint hagyományos mobiltelefonos környezetekben.

A vadonatúj készülék az irodákban vezeték nélküli Wi-Fi hálózatokon keresztül bonyolítja majd le a hívásokat, még pedig nem a hagyományos telefonos hálózat, hanem az internet segítségével. Amint a készülék kikerül a Wi-Fi központ mintegy 90 méteres hatósugarából, automatikusan mobiltelefon üzemmódra vált, és hasonló hang- és adatszolgáltatásokat nyújt, mint az irodai üzemmódban, igaz jelentősen alacsonyabb adatátviteli sebesség mellett.

A Motorola és az NEC képviselői elmondták, hogy a jelenleg még fejlesztés alatt álló hibrid készülék várhatóan valamikor a jövő év végén kerül majd kereskedelmi forgalomba, vagyis nagyjából akkor, amikor egy a Motorola, az Avaya és Proxim cégek által közösen fejlesztett hasonló eszköz is meg fog jelenni a piacon.

A Motorola munkatársai utaltak arra, hogy az újfajta hibrid telefon három különböző technológia előnyeit egyesíti magában, melyek név szerint nem mások, mint a VoIP (Voice over Internet Protocol), a Wi-Fi, valamint a mobiltelefon. Bo Pyskir, a Motorola üzletfejlesztési részlegének az igazgatója szerint az ilyen nagy tudású, széles szolgáltatási körű új telekommunikációs eszközök vállalati szinten rendkívül nagy sikerre számíthatnak.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés