Connect with us

Hirdetés

technokrata

Hogyan lesz a mobiltelefonokból walkie-talkie?

Kütyük

Hogyan lesz a mobiltelefonokból walkie-talkie?

A Nextel Communications az elkövetkezendő három hónapban az Egyesült Államok egyre több régiójában kívánja bevezetni várhatóan nagy népszerűségnek örvendő, a mobiltelefonokon walkie-talkie funkciókat megvalósító új szolgáltatását, a Direct Connectet.

A Nextel Communications első körben Bostonban, Los Angeles-ben és Floridában indítja be új szolgáltatását, azonban néhány héten belül már San Francisco-ban, New Yorkban, Baltimore-ban és Washingtonban is elérhető lesz a Direct Connect. A szolgáltató azt tervezi, hogy augusztus végére az általa lefedett összes nagyvárosban igénybe vehető lesz a szolgáltatás, mely tíz dolláros havidíj mellett korlátlan használattal kecsegteti a cég előfizetőit, de lehetőség lesz havidíjmentes, percdíj alapú fizetésre is.

A Nextel Communications féle Direct Connect az úgynevezett PTT (Push to Talk) technológiára épül, tehát a szolgáltatást igénybe vevő előfizetők mobiltelefonjaikat mint egyszerű walkie-talkie-kat használva közvetlen kommunikációs kapcsolatot létesíthetnek egymással. Magyarul ez azt jelenti, hogy a Direct Connect használata közben nem kell telefonszámokat tárcsázni, és arra sem kell várni, hogy a szolgáltató felépítse a kapcsolatot a hívó és a hívást fogadó felek között.

A PTT technológiákban nem csak a Nextel Communications, hanem konkurensei, az AT&T Wireless, a Sprint PCS és a Verizon Wireless is nagy fantáziát lát, melynek ékes bizonyítéka, hogy ezen említett szolgáltatók az idei év végén, illetve a jövő év elején ugyancsak beindítják széles körű PTT szolgáltatásaikat.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés