Connect with us

Hirdetés

technokrata

A mobiltelefonok még mindig sok gondot okoznak a repülőgépeken

Kütyük

A mobiltelefonok még mindig sok gondot okoznak a repülőgépeken

Az Egyesült Királyságban a Polgári Légiközlekedési Szervezet tanulmányt készített a repülőgépen történő mobiltelefon használattal kapcsolatban, mely tanulmány rávilágít arra, hogy továbbra is nagyon komoly veszélyeket rejt magában a legtöbb légiforgalmi vállalat által határozottan tiltott mobilozás.

Szakértők felhívják a figyelmet arra, hogy a mobiltelefonok alaposan megzavarják a repülőgépek működését, ami többek közt abban nyilvánul meg, hogy a navigációs eszközök pontatlanul, megbízhatatlanul működnek, és a repülőgép egyes berendezései interferálnak a használatban lévő mobil készülékekkel.

Közismert, hogy a repülőgép járatakon hosszú ideje tiltott a mobiltelefon, valamint számos egyéb elektromos berendezés használata, azonban az utasok közül még manapság is sokan úgy vélekednek, hogy a légitársaságok aggodalma egyszerűen el van túlozva, és ideje lenne már levenni az említett eszközöket a tiltólistáról. Tény, hogy néhány utas minden további nélkül figyelmen kívül hagyja a figyelmeztetéseket és tiltásokat, és a repülőgépeken is megpróbálja használni mobilját. A légiforgalmi cégek nem titkoltan abban bíznak, hogy a mostani, illetve ehhez hasonló tanulmányok végre ráébresztik az utasokat arra, hogy a repülőgépeken történő mobiltelefon használat igen is komoly veszélyeket hordoz magában.

A repülőgép pilóták egyébként sokszor számolnak be olyan esetekről, miszerint fejhallgatójukban tökéletesen lehet hallani az óvatlan utasok által bekapcsolva hagyott mobiltelefonoknak azt a bizonyos jól ismert ciripelését. Szakértők szerint a légitársaságoknak érdemes lenne új “mobiltelefon ellenes” megoldásokat bevezetniük, azonban vélhetően még így sem lehetne tökéletesen kizárni annak lehetőségét, hogy a fedélzeten működő mobil készülék található.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés