Connect with us

Hirdetés

technokrata

Frissítve: Már a Samsung mosógépei is felrobbannak

Smart home

Frissítve: Már a Samsung mosógépei is felrobbannak

Nincs könnyű helyzetben a dél-koreai gyártó.

A hibás Note 7-esek után most újabb problémákkal szembesülhetnek a Samsungnál, hiszen a legújabb információk szerint nem csak a dél-koreai gyártó telefonjai, de mosógépei is robbanásveszélyesek. Az Amerikai Fogyasztói Termékbiztonsági Bizottság (CPSC) ugyanis figyelmeztetést adott ki a 2011. márciusa és 2016. áprilisa között eladott Samsung felültöltős mosógépekre azután, hogy több amerikai felhasználó is jelezte, a mosószobában egyszerűen felrobbant a gépe. Úgy tudni, hogy eddig összesen 21 esetet regisztráltak, ebből az egyik olyan erejű volt, hogy a robbanás még a falat is átszakította.

samsungmosogep

Az igazsághoz azért hozzátartozik, hogy a Samsung a kérdéses időszakban több millió mosógépet adott el, ezek közül pedig csak néhánynál tapasztaltak problémát, így messze nem a Note 7-es botrány szintjéről van szó. A Samsung azért felhívta a kérdéses mosógép-tulajdonosok figyelmét, hogy nehezebb vagy épp vízálló anyagok mosásánál ne használják a legnagyobb fokozatot. Bár a robbanások pontos oka mindeddig nem derült ki, valószínűleg a túlterhelés okozhatta a készülékek végét.

Frissítés: A Samsung a hír megjelenése után hivatalos állásfoglalásban reagált, a közlemény alapján a probléma csak az észak-amerikai mosógépeket érinti. 

Forrás: Origo

 

 



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés