Connect with us

technokrata

Így gyorsabban mehet az otthoni munka

Smart home

Így gyorsabban mehet az otthoni munka

Otthoni munkához nyújt segítséget a Novell.

A legtöbb vállalati alkalmazott kedveli a távmunkát, és összességében jóval hatékonyabbnak és kényelmesebbnek tartja, ha időnként az irodától távol végezheti a feladatait. A munkaadókra azonban plusz terhet róhat, ha megfelelő körülményeket kíván biztosítani a távoli munkához. A cégvezetők sokszor nincsenek is teljes mértékig tisztában azzal, pontosan milyen megoldások állnak rendelkezésükre a megszokott céges informatikai környezet egyszerű és biztonságos távoli leképezéséhez. A Novell szakértői szerint minden olyan vállalatnál érdemes fontolóra venni az konténerekbe „csomagolt” alkalmazások előnyeit, ahol lehetőséget biztosítanak a távmunkára.

Egy nemrégiben készült kutatás szerint az európai munkavállalók 62 százaléka a munkája egy részét ma már otthonról végzi. A home office olyannyira közkedvelt, hogy a megkérdezettek közel fele akár 20 százalékkal kevesebb fizetésért is hajlandó lenne dolgozni, ha ezt otthonról tehetné. Abba azonban sok alkalmazott nem gondol bele, hogy milyen komoly háttérmunkát igényel a vállalat, illetve az informatikai szakemberek részéről, hogy ő megfelelően dolgozhasson otthonából.

Novell trendek_tavmunka

Minden adott, vagy mégsem?

A legtöbben azt gondolják, a távmunkához elegendő, ha a munkavállalónál rendelkezésre áll egy nyugodt és ergonomikus kialakítású munkasarok kényelmes székkel és íróasztallal, van a lakásban szélessávú internet, és az ember jól tudja kezelni az időbeosztását. A munkaadó részéről pedig elég, ha biztosít egy laptopot és hozzáférést a céges dokumentumokhoz.

A biztonságos és kényelmes távmunka feltételeinek megteremtéséhez azonban ennél több kell. Manapság már hasznos útmutatók és eszközök állnak rendelkezésre, hiszen ideális esetben nemcsak a fájlokhoz való hozzáférést kell ellenőrizni és egyszerűvé tenni, hanem ugyanígy érdemes az alkalmazások elérésénél is hasonló feltételeket teremteni például konténeres virtualizáció segítségével.

Konténerrel a maximális hatékonyságért

Egy olyan eszköz segítségével, mint például a Micro Focus Desktop Containers (korábbi nevén Novell ZENWorks Application Virtualization) a szakemberek könnyen kezelhető, elkülönített konténerben futó, virtuális programokká alakíthatják át alkalmazásaikat. Ezt követően azok egyetlen kattintással futtathatók böngészőből, pendrive-ról vagy a munkaállomások merevlemezéről anélkül, hogy bármilyen telepítési folyamatra szükség lenne. Így adott esetben a felhasználó akár az otthoni gépén is egyszerűen használhatja a munkájához szükséges alkalmazásokat.

A legfejlettebb konténeres megoldások ráadásul nemcsak az alkalmazottak, de az informatikai szakemberek számára is rendkívül egyszerűen használhatók. Az adminisztrátorok egyrészt néhány kattintással „becsomagolhatják” a programokat, másrészt könnyen kioszthatják a hozzáféréseket, követhetik az alkalmazások használatát, és bármilyen, internetkapcsolattal rendelkező helyen lehetővé tehetik azok használatát. Ráadásul a konténeralapú virtualizáció a kompatibilitási problémákat és alkalmazásütközéseket is kiküszöböli, továbbá lerövidíti a szoftverek csomagolásával és telepítésével járó tervezési és telepítési folyamatokat.

Businessman Stretching While Working on His Laptop

A Micro Focus Desktop Containers ezenfelül a biztonság növeléséhez is hozzájárul, mivel IP-cím alapján képes csak a megbízható helyekre korlátozni a konténerben futó alkalmazások elérését, ami különösen a régebbi, esetlegesen sebezhetőbb alkalmazások esetében fontos. Emellett arra is lehetőséget kínál, hogy izolálják a vágólapot, így a felhasználók nem tudnak tartalmakat kimásolni az egyes alkalmazásokból, ez pedig növeli az érzékeny adatok biztonságát.

A legújabb kiadás automatikus átirányítással is egyszerűsíti a felhasználók dolgát a böngészőben, azaz automatikusan elindítja az adott, konténerben futó alkalmazást, amikor a felhasználó egy bizonyos linket megnyit a böngészőjében. A megoldáshoz elérhető kiegészítő program pedig hozzáférést biztosít több ezer gyakran használt, előre konténerbe csomagolt alkalmazáshoz, ami egyszerűbbé és költséghatékonyabbá teszi a technológia használatát.

 Szólj hozzá!

További Smart home

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

huawei

Dotkom

Teljesen megújul a Huawei közösségi oldala

2021. január 25. hétfő

Dotkom

Az alaprendszerek újjászületése

2021. január 25. hétfő
eház

Dotkom

Az eHÁZ lett Az Év Blockchain Megoldása

2021. január 22. péntek
cisco

Dotkom

Webex innovációk sorát jelentette be a Cisco

2021. január 12. kedd
vodafone

Műszaki Magazin