Connect with us

Hirdetés

technokrata

WAP-os mobil fizetés a Westelnél

Kütyük

WAP-os mobil fizetés a Westelnél

A Westel ügyfelei november 25-től Európában az elsők között, Magyarországon elsőként WAP-on keresztül egyetlen kód megadásával vásárolhatnak és a megvásárolt tartalom, szolgáltatás vagy termék ellenértékét havi számlájukkal, illetve egyenlegük feltöltésével fizethetik ki. A legújabb m-commerce megoldás bevezetése további mobil értékesítési lehetőségek előtt nyitja meg az utat.

A Nokia Payment Solution rendszerén alapuló megoldás a biztonság garantálása mellett a jövőben számos tartalom, szolgáltatás vagy termék mobil értékesítésére ad lehetőséget. A vásárlás ellenértékét az ügyfél telefonszámlájának befizetésével, Domino kártya esetén pedig az egyenlegén rendelkezésérére álló összeggel egyenlítheti ki.

A mobil fizetéshez a Westel havidíjas és Domino ügyfelei SMS-ben vagy ügyfélszolgálaton keresztül igényelhetnek PIN kódot, amelyet kizárólag az ügyfél telefonszámához rendelve lehet felhasználni. A PIN kódnak két fontos funkciója van: a tranzakció csak a kód birtokosának akaratával jöhet létre és az ügyfélnek a PIN kód bebillentyűzésével a műveletet jóvá kell hagynia azelőtt, hogy a tényleges egyenlegcsökkenés vagy a számlaterhelés megtörténik. A megoldás tehát az illetéktelen és véletlen vásárlás lehetőségét egyaránt megakadályozza.

A bevezetésre került mobil fizetési rendszer első szolgáltatása az operátorlogók és csengőhangok közvetlenül WAP-ról történő kifizetése és letöltése. A Westel WAP oldalán eddig is népszerű volt a több tízezer operátorlogót és több mint ezer csengőhangot tartalmazó gyűjtemény, azonban a kiválasztott logó vagy dallam megrendeléséhez SMS küldésére és így a WAP használatának megszakítására volt szükség. A legújabb m-commerce megoldással ezentúl a Westel havidíjas és Domino ügyfelei a választott tartalmat azonnal, egy kód megadásával kifizethetik. A műveletet követően az ügyfél a WAP megszakítása nélkül tovább keresgélhet és válogathat, újabb logókat vagy csengőhangokat vásárolhat, majd a WAP-ból kilépve azokat azonnal megtekintheti, meghallgathatja.

A most bevezetett mobil fizetés a jövőben széles körben elterjedhet, hiszen a szolgáltató közel 1,5 millió ügyfele rendelkezik WAP elérésre alkalmas készülékkel és a jelenleg a Westelnél forgalmazott készülékek több mint 90 százaléka alkalmas a WAP használatára. A siker záloga a könnyű kezelhetőség, az átlátható felület, valamint a négyjegyű PIN kódnak köszönhető biztonság. A jelenleg elérhető tartalom folyamatosan bővül, a későbbiekben a moziműsor és a filmelőzetesek megtekintése után akár a mozijegy azonnali, WAP-on keresztüli megvásárlására is lehetőség nyílik.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés