Connect with us

Hirdetés

technokrata

Eduport felsőoktatási portál: megújult külsővel és szolgáltatásokkal

Kütyük

Eduport felsőoktatási portál: megújult külsővel és szolgáltatásokkal

2002 novemberétől megújult külsővel, új designnal és színvilággal valamint kibővült szolgáltatási körrel várja látogatóit a 2001-óta működő Eduport felsőoktatási portál.

Az Eduport felsőoktatási portált a Fiatalok Európáért Közhasznú Alapítvány hívta életre 2001-ben. A cél a kezdetek óta nem változott: olyan információs szolgáltató portál kialakítása és üzemeltetése, mely a felsőoktatásban tanulók és tanítók számára első kézből biztosít híreket, információkat. Az elmúlt egy év alatt felhalmozódott tapasztalatok, közvélemény-kutatások valamint az időközben kialakított kapcsolatok és együttműködések eredményezték azt az arculatot és tartalmi struktúrát, mellyel a megújult Eduport várja olvasóit.

Kezdetektől fogva a portál fontos feladatának tekintette a felsőoktatással kapcsolatos hír- és adatszolgáltatást. Az elmúlt egy év egyik legfontosabb tapasztalata volt, hogy egy felsőoktatási portálnak nem szabad csak a hírszolgáltatásra összpontosítania. Az Eduport kibővült szolgáltatási körébe tartozik többek között a Felsőoktatási ki-kicsoda, az oktatáspolitikai lapszemle valamint az Edumail ingyenes (felső)oktatási levelezőrendszer.

Felsőoktatási ki-kicsoda

Közvélemény-kutatások azt mutatták, hogy a felsőoktatási hírekben megjelent nevek több esetben nem beazonosíthatók az Eduport olvasói számára. Ezen probléma megoldására hozta létre a portál a felsőoktatási Ki-kicsodát, melyben a felsőoktatásban érintett vezetők (politikusok, egyetemi vezetők stb.) életrajzait gyűjti. Amennyiben egy név már szerepel az életrajzok között, a hírben a névre kattintva elolvasható a kapcsolódó életrajz. A teljes adatbázis a címoldalról is elérhető.

Oktatáspolitikai lapszemle

Az Eduport munkatársai naponta szemlézik a legfontosabb hírportálokat. Az oktatással kapcsolatos cikkeket adatbázisba rendezik, s a munka eredménye egységes felhasználói felülettel megjelenik az Eduporton. Mindazoknak, akiket az oktatás kiemelten érdekel, elég az Eduport Lapszemléjét megnézni, a híreket összegyűjtve találja meg itt. Jelenleg a következő on-line médiumokat szemlézi a portál: Index, Origo, Korridor, RTL Klub, MTI, Magyar Nemzet, Népszabadság, Stop!

Az elmúlt egy év működésének tapasztalatai során kialakult vélemény alapján szeptemberben jutott az Eduport portál arra az elhatározásra, hogy létrehozzon egy olyan ingyenes felsőoktatási levelezőrendszert, mely az ország minden egyetemén elérhető, s több olyan kiegészítő szolgáltatást is tartalmaz, mely megkönnyíti a felsőoktatásban tanulók és dolgozók munkáját. Az előkészítő munkálatok után az Edumail rendszer ma már elérhető a www.edumail.hu oldalon illetve beléphetünk az Eduport honlapján keresztül is.

A rendszer az alapvető freemail szolgáltatásokon alapul (levélírás és fogadás, csatolt file-ok küldése, saját mappák létrehozása stb.), valamint több speciális szolgáltatást is tartalmaz (körlevél, hírlevél, határidőnapló), melyeket az Eduport nagyon hasznosnak ítélt meg a célközönség ismeretében. Az Edumail működtetésének technikai hátterét a Mail Hungary biztosítja.

Az Eduport jövőbe mutató tervei között szerepel Európai Uniós (táv)oktatatás elindítása, egyetemi honlapok katalógusának létrehozása valamint gólyatábor képtár kialakítása.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés